Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos-fahéjas keksz

Zabos-fahéjas keksz
Zabos-fahéjas keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kell, hogy legyen itthon egy kis keksz. Imádom a fahéjat és az áfonyát, így most ezt a kettőt hoztam össze egy kekszben. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kézzel összekeverjük, majd hagyjuk állni kb. 20 percet. Így a zabpehely magába szívja a nedvességet, és utána nem lesz olyan ragacsos a tészta.
  2. Nedves kézzel kis golyókat formálunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a kezünkkel kb. 0,5 cm vastagságúra ellapogatjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütőtől függ, nekem kellett a 15 perc.
  4. Amikor kivesszük, még nagyon puhának tűnik, de ahogy hűl, úgy szilárdul. Nem lesz teljesen ropogós, ez inkább egy puhább fajta keksz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 571
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

cam22

Mióta szakács: 2015.01.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz áfonyával, áfonyás zabkeksz, zabpelyhes mézes áfonyás keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346
zabpehely 1 bögre
zabpehelyliszt 1 bögre
rizstej 0.5 dl
méz 3 ek
kókuszzsír 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
vörösáfonya 3 dkg