Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos zabkeksz Audrey-tól

Kókuszos zabkeksz Audrey-tól
Kókuszos zabkeksz Audrey-tól
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van, aki az omlós kekszet szereti, van aki a puhát, én inkább ropogós párti vagyok. :)

Ez a kedvenc ropogós keksz receptem. Nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ez lényegében az alaprecept, de sokféleképpen lehet még ízesíteni, variálni, így sosem unjuk meg. :) Szoktam belekeverni csokidarabokat vagy mandulát, diót, de lehet bármilyen aszalt gyümölcsöt is. Ízesíthetjük citrom-, narancshéjjal, de akár egy-két ek. liszt helyett tehetünk bele kakaóport is, ha eleve csokis-kókuszos kekszet szeretnénk. Bátran variáljuk kedvünkre!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetszés szerint keverhetünk bele csokidarabokat, mandulát, diót, reszelt narancshéjat, mazsolát, egyéb aszalt gyümölcsöt, de egy-két ek. liszt helyett tehetünk bele kakaóport is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra.
  2. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel.
  3. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet és kókuszreszeléket, és dolgozzuk össze. Egy sűrű, ragacsos masszát fogunk kapni.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanál segítségével (vagy ha kisebbeket szeretnénk, teáskanál segítségével) a masszából készítsünk kis halmokat, 3-4 cm-re egymástól. Vizes kézzel simítgassuk, lapítgassuk el kicsit őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt (kicsik esetén 8-10 perc alatt) süssük aranybarnára. Érdemes figyelni, mert hamar megéghetnek!
  6. Ebből a mennyiségből kb. 12 db nagy keksz készíthető vagy 24 db kicsi. Ha reggelire kakaó, kávé mellé készítjük, vagy uzsonnára, akkor érdemes nagyot készíteni, de ha csak sütiként, nassolni vagy vendégvárónak, akkor jobb, ha kicsik, szerintem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 77 898
elküldve: 14
receptkönyvben: 466
elkészítve: 50/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos zabkeksz, ropogós zabkeksz, kókuszos zabfalat, zabfalatok, zabpelyhes keksz, kókuszos keksz

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett1977
Anett1977 Tue, 2019-05-28 19:27

Köszönöm a receptet, finom lett. Én eritrittel csináltam, és Update szénhidrát csökkentett liszttel. Így is isteni, csak nem lett ropogós.:-)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2017-11-27 09:43

Köszönöm a tippet, kipróbálom majd azt is ha csokisat szeretnék. Fő a változatosság! :)

Betty1978
Betty1978 Fri, 2017-11-10 12:44

Szia! Sós változatban készítettél már egészséges kekszet? Szívesen venném a receptedet! :) Köszi

miracle77
miracle77 Sat, 2017-01-21 20:07

Ez egy nagyon jó kis recept :) Ma készítettem el először, biztos nem utoljára. Köszönet érte :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2017-02-07 08:56

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy bevált. Én is gyakran készítem. :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2016-10-30 14:32

Régen készítettem, de most egyből dupla adagot mégpedig ezúttal csoki darabokkal. :) Még mindig imádom, hogy olyan ropogós!
Ezúttal igyekeztem kicsit formásabb, laposabb kekszeket készíteni (mert buliba is vittem belőle). Ezért most vizes kézzel pici golyókat formáztam, azokat lapítottam aztán ki egy pohár aljával (amit szintén bevizeztem, hogy ne ragadjon rá). Mindezt sütőpapíron.
Szóval bátran tetszés szerint formázhatjuk és méretezhetjük, elrontani nem lehet, csúnyán is finom. :)

castanea
castanea Thu, 2016-11-17 22:23

Kedves Audrey!
Én is ropogós kekszet szeretnék már olyan régóta, de valahogy minden receptből puha keksz sül ki nálam... Ebből is... Csak a dió ropog benne :) Próbáltam hőlégkeveréssel és anélkül is és jobban ellapítva is.
Szóval mi a ropogás titka? Arra gyanakszom, hogy az a baj, hogy valamivel kevesebb cukorral szoktam sütni a kekszeket, mint amennyit a receptek írnak.
Köszönöm a segítséget előre is!

andrea.boka
andrea.boka Fri, 2015-03-27 19:09

Kedves Audrey!
Biztos, hogy csak 6 gramm a kókuszreszelék és nem 6 dekagramm? Épp az imént sütöttem meg, de én 6 dkg kókuszt raktam bele és nagyon finom lett :) Köszi a receptet!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sat, 2015-03-28 00:10

Kedves Andrea!
Hálás köszönet az észrevételért, valóban hibásan szerepelt a mértékegység, javítottam. Ügyesen korrigáltál:)
Audrey

vm2011
vm2011 Tue, 2015-01-13 17:43

kedves Audrey!
nagyon jó kis recept,köszönöm szépen!lemon curd-del ettük....finom:)))

lerebo
lerebo Tue, 2015-01-06 20:35

Most készítettem el a kekszet, nagyon finom lett. "Fincsi illat" ezt mondta a kislányom ,de hamarosan a fiúk is előszivárognak. Köszönöm szépen!!!

449
vaj 6 dkg
barna cukor 8 dkg
tojás 1 db
finomliszt 8 dkg
2 csipet
sütőpor 1 kk
zabpehely 8 dkg
kókuszreszelék 6 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál