r
Nosalty Logó

Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1478 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1478 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, kimérjük a lisztet, a zabkorpát, hozzáadjuk az élesztőt és a sót.
  2. Majd hozzákeverjük a tejet és a vizet. Ezt jól összedolgozzuk, kb. 5 percen keresztül gyúrjuk.
  3. Beletesszük egy tálba, lefóliázzuk a tetejét, majd jól bebugyoláljuk konyharuhába, és meleg helyen kb. 1,5-2 órán keresztül kelesztjük.
  4. Ha az idő letelt, a tésztánk megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt, kivajazott négyszögletű sütőformába szétterítjük a tésztát, kb. fél centis vágásokat ejtünk a tetején egy kés segítségével. Előmelegített sütőben 150 fokon, kb. 35-40 percig készre sütjük.
  6. Ha úgy látjuk, kész (tűpróbával ellenőrizhetjük), miután kivettük, vizes kézzel végig simítjuk a tetejét, és ettől finom ropogós lesz. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 27234
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Ajánló

Ahhoz, hogy még tartósabb legyen, előre megfőzhetünk 1 kis fej krumplit, és összenyomva belekeverhetjük a tésztába. A kenyér tetejét akár 1 tojássárgájával is megkenhetjük még a sütés előtt, ettől szép aranybarnára sül.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs jobb egy finom, meleg, házi készítésű kenyérnél! :) ...a kelesztés miatt több időt vesz igénybe, de hidd el, megéri! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 tipp a fából készült konyhai eszközök tisztításához

Az elszíneződött, foltos fa konyhai eszközök nem nyújtanak túl nagy esztétikai élményt. De ami még nagyobb baj, hogy a rajtuk található aprócska sérülésekben hajlamosak megtelepedni a különféle baktériumok is. De ne aggódj, mert Otthon Tippünkben megmutatjuk, miként tudod megoldani a problémát!

Nosalty

További cikkek