r
Nosalty Logó

Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1478 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1478 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, kimérjük a lisztet, a zabkorpát, hozzáadjuk az élesztőt és a sót.
  2. Majd hozzákeverjük a tejet és a vizet. Ezt jól összedolgozzuk, kb. 5 percen keresztül gyúrjuk.
  3. Beletesszük egy tálba, lefóliázzuk a tetejét, majd jól bebugyoláljuk konyharuhába, és meleg helyen kb. 1,5-2 órán keresztül kelesztjük.
  4. Ha az idő letelt, a tésztánk megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt, kivajazott négyszögletű sütőformába szétterítjük a tésztát, kb. fél centis vágásokat ejtünk a tetején egy kés segítségével. Előmelegített sütőben 150 fokon, kb. 35-40 percig készre sütjük.
  6. Ha úgy látjuk, kész (tűpróbával ellenőrizhetjük), miután kivettük, vizes kézzel végig simítjuk a tetejét, és ettől finom ropogós lesz. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 22754
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Ajánló

Ahhoz, hogy még tartósabb legyen, előre megfőzhetünk 1 kis fej krumplit, és összenyomva belekeverhetjük a tésztába. A kenyér tetejét akár 1 tojássárgájával is megkenhetjük még a sütés előtt, ettől szép aranybarnára sül.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs jobb egy finom, meleg, házi készítésű kenyérnél! :) ...a kelesztés miatt több időt vesz igénybe, de hidd el, megéri! :)

Hozzászólások

geripeti

Kedves Alexandra! A kenyér teljes kiörlés? tönkölylisztb?l, vagy sima teljes kiörlés? lisztb?l készült? Vagy ez esetben mindegy? Köszönöm el?re is, Petra

Törölt felhasználó

Kedves, Petra! Én csak simán teljes ki?rlés? búzalisztb?l csináltam, de szerintem tönköllyel sem lesz más! :) próba cseresznye ;)

tjulia

Tönkölykorpából és tönkölylisztb?l készítettem el, és nagyon finom lett! S?t, a vége kb egy hetig megmaradt, és simán ehet? volt lekváros kenyérként :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.