r
Nosalty Logó

Zabkása fahéjas ringlóval

NS
Zabkása fahéjas ringlóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zabkása

Ringlószósz

383
Kalória
6.3g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
9g
Zsír
407.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
63.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zabkása

Ringlószósz

Összesen 383 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zabkása

Ringlószósz

Összesen 383 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zabkása

Ringlószósz

Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 383 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 383 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

Zabkása

  1. A zabpelyhet egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet, vizet és a cukrot. Közepes lángon kevergetjük, míg nem kezd besűrűsödni. Ha túl kevésnek tűnik a folyadék alatta, akkor tegyünk még hozzá egy kevés tejet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a zabpehely (kb 3-4 perc).
  2. Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, és rádobjuk az összevágott szilvát, megszórjuk a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg meg nem puhul a gyümölcs, és nem kezd lekvár állaga lenni. Mikor már majdnem kész van, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  3. Az elkészült zabkását egy tálba tesszük, és ráhalmozzuk a fahéjas ringlót. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot helyettesíthetik mézzel vagy édesítőszerrel, valamint akár a tejet is el lehet hagyni, amit  vízzel lehet helyettesíteni a főzés során.

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...