Ringlószilva

Ringlószilva

Leírás

A ringló a szilvának egy nem sokra értékelt, mégis nagyon finom fajtája. Gazdag A- és B-vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Érett állapotában lédús, cukortartalma magas. Lekvárt, pálinkát főzhetünk belőle, vagy eltehetjük befőttnek. Gyümölcsleves- és szörp alapanyagnak is ideális, de magában is fogyasztható. Ez a méltatlanul mellőzött szilvafajta a fájának is köszönheti túlélését, mert a szilvafa mindent kibír.

Mikor vegyem

A nyári hónapokban érik.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűrőben. Gyorsan romlik, ezért ne várjunk sokat a felhasználással, elfogyasztással.

25 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.