r
Nosalty Logó

Barackmag vagy mandulamag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
-Angel-
Barackmag vagy mandulamag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    553.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2889 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.5 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3074 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 8240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 472 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a darált diót és a porcukrot, a kakaót és a rumot.
  2. A tésztát jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőben pihentetjük.
  3. Még a tészta hűl, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Fél óra elteltével kezdődhet az érdemi munka. Speciálisan erre kialakított formákat lehet bármely háztartatási boltban kapni. A kitöltésük viszont rendkívül időigényes és aprólékos.Tehát megtöltjük a formákat. Érdemes egyszerre 40 formát kitölteni, legalábbis ennyi belefér egy nagyobb tepsiben. Vigyázzunk arra, hogy ne tömjük tele a formákat, mert a tészta kifolyik, ahogy sül.
  5. Ha megvagyunk, akkor az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük a sütiket.
  6. A formákból még melegen kell kivenni a kész maghéjakat, mert beleragadnak. Kb. 160 darab forma tölthető meg egy adaggal
  7. Ha mindent kisütöttünk, ráérünk kényelmesen elkészíteni a krémet. A 3 tojást összekeverjük a 22 dkg porcukorral, és lassú tűzön krémet főzünk belőle. Ha már hólyagosodik, levesszük a tűről, és hagyjuk kihűlni.
  8. Amikor kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint és a mandulaaromát. A hűtés nagyon fontos, mert ha a meleg krémhez keverjük a margarint, kicsapódik és nem túl gusztusos a látvány.
  9. A kész krémmel összeragasztunk két kis mandulahéjat, és tálcára vagy dobozba helyezzük, a tetejüket porcukorral megszórjuk.
  10. A süti kb. 12 óra alatt megpuhul, és lehet fogyasztani. Aki nem tud annyit várni, mint pl én, az már menet közben is nyalakodhat.:)
  11. Sokaknak nincs türelme vagy lehetősége formákat sütögetni. A süti lusta-változata az, hogy két alufólia között a tésztát kb., 5 mm-re nyújtjuk és tepsiben kisütjük. Még frissen, hogy ne törjön, kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd a másikat ráhelyezzük. Ha a süti megpuhult, akkor kedvünk szerint rombusz vagy téglalapra vágjuk, és tálalás után porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 21823
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
-Angel- 2 recept

Ez a süti az egyik legnagyobb kedvencem. Nagyon sokáig kerestem egy finom receptet, végül a nagymamámnál leltem rá. Elismerem igen munkaigényes, de megéri. Nyami-nyami!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...