r
Nosalty Logó

Barackmag vagy mandulamag

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
-Angel-
Barackmag vagy mandulamag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 824 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 824 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    553.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2889 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.5 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3074 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 8240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 472 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a darált diót és a porcukrot, a kakaót és a rumot.
  2. A tésztát jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőben pihentetjük.
  3. Még a tészta hűl, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Fél óra elteltével kezdődhet az érdemi munka. Speciálisan erre kialakított formákat lehet bármely háztartatási boltban kapni. A kitöltésük viszont rendkívül időigényes és aprólékos.Tehát megtöltjük a formákat. Érdemes egyszerre 40 formát kitölteni, legalábbis ennyi belefér egy nagyobb tepsiben. Vigyázzunk arra, hogy ne tömjük tele a formákat, mert a tészta kifolyik, ahogy sül.
  5. Ha megvagyunk, akkor az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük a sütiket.
  6. A formákból még melegen kell kivenni a kész maghéjakat, mert beleragadnak. Kb. 160 darab forma tölthető meg egy adaggal
  7. Ha mindent kisütöttünk, ráérünk kényelmesen elkészíteni a krémet. A 3 tojást összekeverjük a 22 dkg porcukorral, és lassú tűzön krémet főzünk belőle. Ha már hólyagosodik, levesszük a tűről, és hagyjuk kihűlni.
  8. Amikor kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint és a mandulaaromát. A hűtés nagyon fontos, mert ha a meleg krémhez keverjük a margarint, kicsapódik és nem túl gusztusos a látvány.
  9. A kész krémmel összeragasztunk két kis mandulahéjat, és tálcára vagy dobozba helyezzük, a tetejüket porcukorral megszórjuk.
  10. A süti kb. 12 óra alatt megpuhul, és lehet fogyasztani. Aki nem tud annyit várni, mint pl én, az már menet közben is nyalakodhat.:)
  11. Sokaknak nincs türelme vagy lehetősége formákat sütögetni. A süti lusta-változata az, hogy két alufólia között a tésztát kb., 5 mm-re nyújtjuk és tepsiben kisütjük. Még frissen, hogy ne törjön, kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd a másikat ráhelyezzük. Ha a süti megpuhult, akkor kedvünk szerint rombusz vagy téglalapra vágjuk, és tálalás után porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20699
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Barackmag vagy mandulamag
-Angel- 2 recept

Ez a süti az egyik legnagyobb kedvencem. Nagyon sokáig kerestem egy finom receptet, végül a nagymamámnál leltem rá. Elismerem igen munkaigényes, de megéri. Nyami-nyami!

Hozzászólások (2)

gyümölcsösfinomság

A tészta nem dagad meg a formában sülés közben?

-Angel-

Egy kicsit igen. Ezért nem kell kitömni teljesen a formákat, mert kibuggyan a tészta. Igen-igen. Ezt beleírtam a receptbe is :)

marcsi.61

Én a sütikhez csak egyetlen formát használok, amit grillezéshez használatos fóliával kibélelek kb. 4 X 4 cm-es darabokat vágok, egy tepsire valót. A sütit miután belenyomtam a fóliával bélelt formába, kiveszem a fóliával együtt a formából, és tepsibe rakom. Nem veszti el a formáját, és sokkal gyorsabb így, nem ragad bele a süti, ha kiborítottam sütés után, újra felhasználom a fóliákat, a következ? tepsihez.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek