r
Nosalty Logó

Valentin napi töltött szívecskék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Valentin napi töltött szívecskék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.4 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 380 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Egy kézi habverővel összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a borsot, a kávét és a fahéjat. Elektromos habverővel kikeverjük a vajat és a kristálycukrot. Addig keverjük, amíg halvány és puha nem lesz. A tejet, a vanília kivonatot és a tojást felverjük.
  2. A robotgép sebességét csökkentjük, és a vajhoz adjuk a tojásos keveréket. Amikor összevegyült, hozzáadjuk a lisztes keveréket is.(Ha szükséges, adunk hozzá még lisztet, hogy szép gombócot tudjunk a tésztából formázni.)
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A deszkát meglisztezzük, és a tészta tetejét is, majd kb. egy ujjnyi vastagra kisodorjuk, és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. A sütőpapíros tepsibe kb. 1 cm távolságra tesszük a tésztát egymástól. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a sütiket.
  6. A sütiket hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljenek. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

  1. A csokoládét összetörjük, és hozzáadjuk a fűszereket. Egy csésze tejszínt felmelegítünk egy evőkanálnyi cukorral.Ezzel öntjük le a csokoládét, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
  2. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a maradék 1 csésze tejszínt, és egy robotgép segítségével kemény habot verünk belőle.
  4. Egy habzsák segítségével a szívecskéket bevonjuk a krémmel, és mindegyik tetejére teszünk egy másik szívecskét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11174
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Tökéletes Valentin napi kényeztetés.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.