r
Nosalty Logó

Valentin napi töltött szívecskék

La fée de cuisine
Valentin napi töltött szívecskék
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

1249
Kalória
14.8g
Fehérje
141.9g
Szénhidrátok
74.2g
Zsír
88.8g
Víz
255.1g
Koleszterin
7.4g
Rost
80.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.4 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Egy kézi habverővel összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a borsot, a kávét és a fahéjat. Elektromos habverővel kikeverjük a vajat és a kristálycukrot. Addig keverjük, amíg halvány és puha nem lesz. A tejet, a vanília kivonatot és a tojást felverjük.
  2. A robotgép sebességét csökkentjük, és a vajhoz adjuk a tojásos keveréket. Amikor összevegyült, hozzáadjuk a lisztes keveréket is.(Ha szükséges, adunk hozzá még lisztet, hogy szép gombócot tudjunk a tésztából formázni.)
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A deszkát meglisztezzük, és a tészta tetejét is, majd kb. egy ujjnyi vastagra kisodorjuk, és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. A sütőpapíros tepsibe kb. 1 cm távolságra tesszük a tésztát egymástól. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a sütiket.
  6. A sütiket hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljenek. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

  1. A csokoládét összetörjük, és hozzáadjuk a fűszereket. Egy csésze tejszínt felmelegítünk egy evőkanálnyi cukorral.Ezzel öntjük le a csokoládét, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
  2. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a maradék 1 csésze tejszínt, és egy robotgép segítségével kemény habot verünk belőle.
  4. Egy habzsák segítségével a szívecskéket bevonjuk a krémmel, és mindegyik tetejére teszünk egy másik szívecskét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tökéletes Valentin napi kényeztetés.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...