r
Nosalty Logó

Valentin napi töltött szívecskék

La fée de cuisine
Valentin napi töltött szívecskék
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

1249
Kalória
14.8g
Fehérje
141.9g
Szénhidrát
74.2g
Zsír
88.8g
Víz
255.1g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
80.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    567.4 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Egy kézi habverővel összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a borsot, a kávét és a fahéjat. Elektromos habverővel kikeverjük a vajat és a kristálycukrot. Addig keverjük, amíg halvány és puha nem lesz. A tejet, a vanília kivonatot és a tojást felverjük.
  2. A robotgép sebességét csökkentjük, és a vajhoz adjuk a tojásos keveréket. Amikor összevegyült, hozzáadjuk a lisztes keveréket is.(Ha szükséges, adunk hozzá még lisztet, hogy szép gombócot tudjunk a tésztából formázni.)
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A deszkát meglisztezzük, és a tészta tetejét is, majd kb. egy ujjnyi vastagra kisodorjuk, és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. A sütőpapíros tepsibe kb. 1 cm távolságra tesszük a tésztát egymástól. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a sütiket.
  6. A sütiket hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljenek. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

  1. A csokoládét összetörjük, és hozzáadjuk a fűszereket. Egy csésze tejszínt felmelegítünk egy evőkanálnyi cukorral.Ezzel öntjük le a csokoládét, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
  2. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a maradék 1 csésze tejszínt, és egy robotgép segítségével kemény habot verünk belőle.
  4. Egy habzsák segítségével a szívecskéket bevonjuk a krémmel, és mindegyik tetejére teszünk egy másik szívecskét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tökéletes Valentin napi kényeztetés.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...