r
Nosalty Logó

Wellington-bélszín

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Wellington-bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 1296 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 2589 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 215 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1296 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5095.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    3334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2589 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Elkészítés

A snidlinges palacsintához

  1. A bélszín szeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal.
  2. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalára, tányérra tesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe löttyintünk még egy evőkanálnyi olajat és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymákat.
  4. A megtisztított gombákat egészen picire vágjuk és a serpenyőbe tesszük a letépkedett kakukkfű levélkék kíséretében. Néha megkeverve puhára pároljuk a gombát, majd félretesszük hűlni.
  5. A snidlinges palacsintákat megkenjük tojással és ráteszünk 2-2 hajszálvékony pármai sonkát, úgy hogy átfedjék egymást.
  6. A sonkával fedett részre egyenletesen elosztjuk a kihűlt, fűszeres párolt gombát.
  7. A palacsinták közepére helyezzük a húsokat és a palacsinták széleit minden oldalról felhajtva kis batyukat készítünk.
  8. A batyukat többszörösen folpackba csomagoljuk, hogy megtartsák a formájukat. Mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
  9. A leveles tésztából két palacsinta-nagyságú korongot vágunk, megkenjük a tojással és ráhelyezzük a folpackból kicsomagolt batyukat. A tésztába hasonlóképpen becsomagoljuk a már palacsintába burkolt husikat.
  10. Sütőpapírra tesszük a kész "csomagokat" és 15 percre a hűtőbe tesszük. Negyed óra elteltével megkenjünk őket kívülről is tojással és megint a hűtőbe tesszük 15 percre. Még egyszer megismételjük a folyamatot: újra megkenjük tojással és újabb 15 percig a hűtőben pihentetjük a batyukat.
  11. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, benne egy sütőlappal. A tésztacsomagokat az átforrósodott sütőlapra tesszük, a tetejüket sugárirányban vékonyan bevagdossuk és kb. 16-20 perc alatt megsütjük. (Minél jobban átsütve szereti valaki, úgy növeljük a sütési időt.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 112507
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykahúsért tértem be a henteshez, de megláttam a friss, előttem egy órával érkező, gyönyörű bélszínt a pultban. Nem volt menekvés: jött is velem haza. Az eladók kedvességének köszönhetően "csak" a felébe fájt: a kedvemért megfelezték a bélszínt. Marcus Wareing instrukciói alapján készítettem el, Wellington-módra.

Hozzávalók

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek