Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Waffel 3.

Waffel 3.
Waffel 3.
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég a Metróban sikerült szert tennünk egy olyan goffri sütőre, melynek egy gombnyomással kipattintható a sütőrács része. Korábban százszor is meggondoltam, hogy mikor állok neki a sütésnek, no nem az elkészítés bonyolultsága, hanem a sütő macerás tisztítása miatt. Most, hogy ezt a nyűgöt kipipáltuk, folyamatosan töröm a fejem újabb és újabb variációkon, a legsikerültebbeket igyekszem majd közzétenni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Olvasztott csokoládéval, Nutellával, gyümölcslekvárral, tejszínhabbal kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyosítsunk meg 1 dl tejet, tegyünk bele egy kávéskanál cukrot és az élesztőt, és tegyük félre a konyha egy melegebb pontjára.
  2. Olvasszuk föl a vajat (alacsony hőmérsékleten, nehogy megégjen).
  3. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk habot.
  4. Egy nagyobb tálba öntsük bele a lisztet, adjuk hozzá a vaníliamagokat, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat.
  5. Készítsünk egy kis mélyedést a liszt közepében és öntsük bele az olvasztott vajat, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
  6. Keverjük simára, majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá a maradék tejet, a legvégén pedig óvatosan a tojásfehérje habot.
  7. Takarjuk le egy konyharuhával és kelesszük addig, amíg legalább a duplájára nő (minimum egy óra).
  8. Vajazzuk meg a goffrisütő mindkét oldalát és tegyünk a tésztából az alsó rácsra kb 2 evőkanálnyit.
  9. Süssük kb. 5 percig, vagy amíg aranybarnára pirul, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 200
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: belga
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

goffri, belga waffel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-06 12:15

Nem tudom mi lehet a baj Modosa, de az egész tészta nyúlós lett és 10 perc volt amíg megsült egy goffri. Férjem nem is evett belőle :(

modosa
modosa / modosa Tue, 2010-02-09 18:01

Kedves Andus!
Két dolog lehet a baj, az egyik, hogy alacsony volt a hőmérséklet, illetve túl sok tésztát tettél egy adagba, ezért lassan sült át.
Sajnálom, hogy nem sikerült, de ne add fel, legközelebb jó lesz!
üdv,
Anikó

738
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 7 g
tojás 4 db
tej 5 dl
vaj 25 dkg
cukor 6 ek
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet