Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia karfiolkrémleves

Francia karfiolkrémleves
Francia karfiolkrémleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először robotgéppel pépesítettem, de nem nagyon lett krémes, ezért szitán keresztül átpasszíroztam, megizzadtam vele, de megérte. A szerecsendió és a zsálya is nagyon jól megy hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és feltesszük főni a tejben. Ha felforrt, vegyük takarékra, és főzzük kb 20-25 percig. Vigyázzunk, nehogy túlforraljuk és kifusson.
  2. Ha kész, robotgéppel vagy botmixerrel pépesítjük, ha ennél finomabb textúrát szeretnénk elérni, akkor szitán keresztül vagy passzírozóval még tovább krémesíthetjük. Beletesszük a tejszínt (ha tejszínnel készítjük), és megmelegítjük, sózzuk borsozzuk, itt mehet bele a friss kakukkfű is. A fűszerekkel vigyázzunk, mert elveheti a karfiol alig érezhető ízét.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 592
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

crème du barry, tejben főtt karfiolkrémleves, tejes karfiolkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

226
karfiol 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
tej 1 l
főzőtejszín 120 ml
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint