Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse krémleves 5. (ami nem is vörös)

Vöröslencse krémleves 5. (ami nem is vörös)
Vöröslencse krémleves 5. (ami nem is vörös)
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Isztambulban ettünk vöröslencse krémlevest, a nagy forróságban felüdülés volt a menta miatt. Azóta töretlenül azon dolgozunk, hogy ugyanazt tudjuk megcsinálni, eddigi próbálozásainkból ez lett a legjobb...és ha valaki tudja, hogy a törököknek miért marad tényleg vörös, megoszthatná velem....!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és a póréhagymát karikára vágjuk és húsleves kockával feltesszük főni.
  2. Amikor megpuhult, beleöntjük a vöröslencsét és tovább főzzük. Én szárított fodormentát tettem hozzá,-szerintem lehet friss is, csak jó apróra kell vágni-, majd színes őrölt borsot, a sóval pedig csak óvatosan a húsleves kocka miatt! A citromlevet is beleöntjük.
  3. Botmixerrel, vagy turmixxal jó habosra keverjük.
  4. Végezetül a tejszín és a barna cukor került bele. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Babszereti

Mióta szakács: 2010.08.03.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

mentás vöröslencseleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-02 15:50

Az én receptem: egy fej hagyma, egy nagy krumpli mindkettő lereszelve, ez jól besűríti, színezésre csípős pirosaranyat használok, és citromlével tálalom...

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-08-11 23:38

A salça-tól (ejtsd szalcsa) lesz "vörösebb" színű, vagyis egyfajta paradicsom és/vagy paprikasűrítménytől, amit kinn nagy-nagy előszeretettel használnak, amiben csak lehet. Én is épp ma főztem egyébként :), már persze a saját verziómat. Üdv: Elif

Babnna
Babnna Fri, 2010-08-13 09:39

Hűha! ez vajon kapható Magyarországon? Vagy neked van vmi saját, titkos recepted rá? :D

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-08-11 22:45

Vörös, nem vörös, az értékéből nem vont le semmit!:) Biztos fini! De, kérdezzük meg Elifet, tuti tudja a választ! :) Üdv: Mrs Smith

164
vöröslencse 12.5 dkg
sárgarépa 2 kis db
póréhagyma 0.5 db
leveskocka 0.5 db
menta 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 tk
főzőtejszín 1 dl
barna cukor 1 teáskanál
víz 1 l