r
Nosalty Logó

Vöröslencse krémleves 5. (ami nem is vörös)

NS
Vöröslencse krémleves 5. (ami nem is vörös)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

168
Kalória
8.6g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
297.2g
Víz
8.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A répákat és a póréhagymát karikára vágjuk és húsleves kockával feltesszük főni.
  2. Amikor megpuhult,beleöntjük a vöröslencsét és tovább főzzük. Én szárított fodormentát tettem hozzá,-szerintem lehet friss is, csak jó apróra kell vágni-,majd színes őrölt borsot, a sóval pedig csak óvatosan a húsleves kocka miatt! A citromlevet is beleöntjük.
  3. Botmixerrel, vagy turmixxal jó habosra keverjük.
  4. Végezetüla tejszín és abarna cukor került bele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Még Isztambulban ettünk vöröslencse krémlevest, a nagy forróságban felüdülés volt a menta miatt. Azóta töretlenül azon dolgozunk, hogy ugyanazt tudjuk megcsinálni, eddigi próbálozásainkból ez lett a legjobb...és ha valaki tudja, hogy a törököknek miért marad tényleg vörös, megoszthatná velem....!

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...