Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-szilvás pite

Vörösboros-szilvás pite
Vörösboros-szilvás pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szezonja van a szilvának, így gondoltam, ezzel a recepttel mutatkozom be. Soha nem gondoltam volna, hogy a vörösbor és a szilva ilyen isteni párost alkot, a tészta pedig kellemesen omlós. Nem egy diétás sütemény, de bűnözni néha szabad!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

  • 30 közepes db szilva (Tepsi méretben gondolkodjunk. Nem adok meg pontos mennyiséget, mivel ízlés válogatja, hogy ki milyen vastag tölteléket szeretne.)
  • 1 csapott ek cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek kekszmorzsa (sűrítéshez)

ajánlat

A tölteléket kekszmorzsa nélkül még számos édességhez felhasználhatjuk. A legegyszerűbb, ha natúr túrót nyakon öntünk vele, vagy akár egy egyszerű piskótára is ráfolyathatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk.
  2. Egy kisebb és egy nagyobb darabbá választjuk szét.
  3. Kisodorjuk a nagyobb darabot. Ez megy a tepsi aljába. A kisebbet félretesszük.
  4. A tepsiben úgy helyezzük el a tésztát, hogy "oldala is legyen", hiszen a kis kivágott sávok ezeken végződtek.
  5. Miután szabaddá vált a deszkánk, kinyújtjuk a kisebb darabot is, és kiszabjuk a sávokat. Ezek kerülnek majd a töltelékre.

Töltelék

  1. Kimagozzuk a szilvákat.
  2. Kevés borban feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a szegfűszeget.
  4. Addig főzzük, hogy a szilva könnyen turmixolhatóvá váljon.
  5. Miután picit hűlt, leturmixoljuk. Ha hígnak érezzük, adjunk hozzá kekszmorzsát.
  6. Ezután ráöntjük a tésztára, majd ráhelyezzük a sávokat. Tetejét megkenhetjük tojássárgájával. Addig sütjük, míg meg nem barnul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SenhoraR

Mióta szakács: 2014.08.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás pite, vörösboros szilvás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

736
finomliszt 50 dkg
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
szilva 30 közepes db
cukor 1 csapott ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
kekszmorzsa 1 ek