Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-szilvás pite

Tejfölös-szilvás pite
Tejfölös-szilvás pite
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvás lepények az almásak mellett, világmegrengető dolognak számítanak nálam. Nem száraz, finom puha, krémes, enyhén savanykás sütik, amit a fahéj tesz egésszé. De olyan igaz, teljes körré.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Naponta többszöri sütésre is merem ajánlani, egyrészt mert finom, másrészt gyors, és ami a legfontosabb, egy igaz lelket melengető elő őszi sütemény. Almával, barackkal, rebarbarával szintén telitalálat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. (Bátrabbak a lisztet lecserélhetik zsemlemorzsára, esetleg darált dióra.)
  2. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, és további felhasználásig félretesszük őket.
  3. A cukrot, a tejfölt és a tojást kikeverjük. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni, és hozzáadjuk az előbbiekhez. Ehhez jön még a lisztes sütőpor, és az egészet összedolgozzuk. Egy lávaszerűen csordogáló tésztát kell kapnunk. Ha túl tömör, tejföllel lazíthatunk rajta, ha pedig túl híg, pótoljuk a lisztet. Végül tepsibe öntjük.
  4. Az előkészített szilvákat szépen sorban rárakjuk a tésztára.
  5. A krémhez a tejfölt, a tojást és a cukrot összekeverjük, és ráöntjük a szilvákra. Végül az egésznek a tetejét megszórjuk fahéjjal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 48 324
elküldve: 46
receptkönyvben: 357
elkészítve: 33/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás-fahéjas sütemény, pite tejfölös-szilvás krémmel töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Géb
Géb Tue, 2014-08-26 13:36

Isteni finom, fahéj nélkül is !! :)
Könnyű, omlós, gyorsan elkészíthető süti.

gamica
gamica Thu, 2013-07-25 19:34

Csak alá tudom támasztani minden előttem szóló dicsérő véleményét. Féltem, mert nem volt túl érett a szilvám, de a sütiben nagyon kellemesen átalakult. Valóban puha és krémes, szóval bátran fogjon hozzá bárki! Én már mentettem!

vending
vending Wed, 2012-10-03 20:03

Szia!
Nagyon finom ez a süti!!!!
Nem is gondoltam volna,hogy ennyi alapanyagból ilyen gyorsan ilyen szuper sütit lehet sütni!
Biztos ,hogy gyakran előveszem ezt a receptet!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!
Üdvözlettel Kata

Count
Zabszem / Count Thu, 2012-10-04 04:52

Kedves Kata!
Köszönöm a pozitív megerősítést, és nagyon örülök hogy ennyire ízlik.

FarkasSzekeresAnita
FarkasSzekeresAnita Thu, 2012-08-30 20:00

Nagyon jó recept!Én nem vagyok szilva rajongó, de ez a süti nagyon ízlett. A 1.5 éves lányom is csak "tekerte" befelé. Biztos, hogy máskor is megsütöm!Köszi a receptet!
Üdv: Anita

Count
Zabszem / Count Thu, 2012-08-30 20:17

Kedves Anita!
Nagyon örülök hogy mindenkinek ennyire ízlett a sütemény, és csak hajrá a további sütésekkel!

Hajjjaj
Hajjjaj Sat, 2012-08-25 12:19

Nagyon finom, és tényleg szupergyors. Egészen biztos megcsinálom más gyümölcsökkel is.
Köszi, szuper recept.

Count
Zabszem / Count Mon, 2012-08-27 21:01

Nagyon köszönöm a pozitív visszajelzést, most már nekem is időszerű lesz újra elővenni a receptet.

devike
devike Fri, 2011-11-18 19:25

Koszonom a receptet, mar tobbszor megcsinaltam, ajanlom mindenkinek! a liszt teljes kiorlesu volt nalam, joghurtot hasznaltam tejfol helyett, a cukrot kihagytam es kis juharsziruppal helyettesitettem, de ez mar csak az en gyagyam :) Tenyleg finom puha es kremes a vegeredmeny, raadasul gyorsan elkeszul, szuper csemege, koszi a receptet!

671
cukor 10 dkg
tojás 3 db
vaj 15 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
tejföl 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szilva 80 dkg
tejföl 4 dl
tojás 1 db
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint