r
Nosalty Logó

Tejfölös-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 674 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4040 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 674 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 4040 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. (Bátrabbak a lisztet lecserélhetik zsemlemorzsára, esetleg darált dióra.)
  2. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, és további felhasználásig félretesszük őket.
  3. A cukrot, a tejfölt és a tojást kikeverjük. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni, és hozzáadjuk az előbbiekhez. Ehhez jön még a lisztes sütőpor, és az egészet összedolgozzuk. Egy lávaszerűen csordogáló tésztát kell kapnunk. Ha túl tömör, tejföllel lazíthatunk rajta, ha pedig túl híg, pótoljuk a lisztet. Végül tepsibe öntjük.
  4. Az előkészített szilvákat szépen sorban rárakjuk a tésztára.
  5. A krémhez a tejfölt, a tojást és a cukrot összekeverjük, és ráöntjük a szilvákra. Végül az egésznek a tetejét megszórjuk fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 74188
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Naponta többszöri sütésre is merem ajánlani, egyrészt mert finom, másrészt gyors, és ami a legfontosabb, egy igaz lelket melengető elő őszi sütemény. Almával, barackkal, rebarbarával szintén telitalálat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szilvás lepények az almásak mellett, világmegrengető dolognak számítanak nálam. Nem száraz, finom puha, krémes, enyhén savanykás sütik, amit a fahéj tesz egésszé. De olyan igaz, teljes körré.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek