r
Nosalty Logó

Báránypörkölt vadász módra

Mayura
Báránypörkölt vadász módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1121
Kalória
59g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
88.8g
Zsír
384.1g
Víz
259.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6723 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354 g

Zsír

  • Összesen
    533 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    3555 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 6723 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A bárányhúst előkészítjük, felkockázzuk, a csontos részeket (pl. gerinc, borda) csontokkal együtt tesszük, majd a pörköltbe nagyobb darabokban.
  2. Egy lábasban feltesszük a zsírt, és rádobjuk, a felkockázott füstölt szalonnát, az apróra vágott hagymát.
  3. Lassú tűzön üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a sör egyharmadát, addig rotyogtatjuk, míg vissza nem pirul, eredeti zsírjára.
  4. Hozzátesszük a bárányhúst és a csontos húsokat, kissé lepirítjuk, és közben rádobjuk a paprikán kívül az összes fűszert, majd végül a pirospaprika következik.
  5. Miután rátettük a paprikát, elkeverjük, és felöntjük a maradék sörrel.
  6. Sózzuk, és 15 percig közepes lángon pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a hús felszínét teljesen.
  7. Lassú tűzön addig főzzük, rotyogtatjuk csendesen, míg a leve sűrű, krémes lesz. Kb 2-2,5 óra max., ha nagyon zsenge bárányunk van, lehet, hogy még hamarabb is kész lesz. Nem kell túl sok vizet önteni alá, mert ez a hús féle hamar megpuhul, és ha sok víz van alatta, nagyon híg lesz a pörink. A pörköltünk akkor van kész, amikor a kicsit inas részek is olvadnak a szájban.
  8. Sós főtt burgonya és kapros uborkasaláta illik hozzá, és másnap még finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Az én szívem csücske egyszer vadpörköltet főzött a vadászházban, és hát a nagy vidámkodásban majdnem leégett a hagyma. Nem volt mit tenni, a keze ügyében lévő sörrel orvosolta problémát... A pörkölt ettől annyira finom lett, hogy mindenki a csodájára járt, innen ered ez a recept is. Amikor megismertem először, ezt főzte nekem, és szerelmünk azóta is lángol, mint egy jóféle magyar vörös hegyes paprika.

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek