r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt körte vaníliafagylalttal feladva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Vörösborban párolt körte vaníliafagylalttal feladva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A körtéhez

A tálaláshoz

Összesen 393 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A körtéhez

A tálaláshoz

Összesen 2350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A körtéhez

A tálaláshoz

Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 393 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A körtéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A körtéhez

  1. A körtéket meghámozzuk és talpukat egyenesre igazítjuk.
  2. A bort a szörppel és a fűszerekkel felforraljuk egy akkora lábasban, amelyben 3 körte elfér.
  3. Forráskor beleállítunk 3 körtét, lassú tűzön 15 percig forraljuk.
  4. Tálra emeljük a körtéket és beállítjuk a másik hármat.
  5. 15 percig forraljuk ismét, ezúttal erősebb lángon, hogy a körték teljes magasságukban pirosak legyenek.
  6. 15 perc után kiemeljük a körtéket és az előző három mellé tesszük.
  7. A mártást – ha szükséges – tovább forraljuk, hogy szirup sűrűségű legyen.
  8. A tűzről levéve tovább keverjük, míg langyosra hűl, majd a körték mellé öntjük.
  9. Hidegen vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10158
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 10.

Ajánló

Vaníliapudinggal vagy nyáron citromfagyival is kiváló. Utóbbi esetben a borba tegyünk két citromkarikát is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösborban párolt körte vaníliafagylalttal feladva
Harmathy Ildikó 313 recept

Olasz recept. Az eredeti leírásban cukor van a szörp helyett, víz és citromlé. Úgy is finom, bodzabogyó szörppel (a piacomról, honnan máshonnan? - Szilágyi Marika) izgalmasabb.

Hozzávalók

A körtéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...