Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-cukros sült alma

Fahéjas-cukros sült alma
Fahéjas-cukros sült alma
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősszel sok almám termett, a télen nekem ez nagyon bevált csemege volt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A cukor és a lekvár összeolvad,  kifolyik a tepsibe, és sűrű sziruppá válik. Ezért, amikor a fóliát leveszem,  megforgatom az almákat.  Nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzzuk, kiszedjük a közepét.
  2. Tepsibe rakjuk, a közepébe rakjuk kanállal a fahéjas cukrot.
  3. A tetejére lekvárt kenünk.
  4. 20 percig fóliával letakart tepsibe sütjük, majd még 10 percig anélkül.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 18x32 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 39 012
elküldve: 6
receptkönyvben: 350
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

hls

Mióta szakács: 2012.02.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült alma, lekváros alma sülten, cukros alma

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annabelluska
annabelluska Tue, 2013-10-15 13:51

Nagyon finom nasi, gyorsan el is fogyott. Abban segitsetek, hogy mitől lesz ilyen szép fényes?

hls
hls / hls Tue, 2013-10-15 14:32

Nekem attól szokott fényes lenni, hogy amikor sül, a cukor besűrűsödik, és sütés közben is meg szoktam forgatni benne! Sütőben szebb lesz, mikróban gyorsabb!!

Szandra83
Szandra83 Tue, 2012-07-17 21:37

egyszerü és nagyszerü!
Én annyit változtattam, hogy 1/4re vágtam az almát és baracklekvárt tettem a tetejére.
Sárgabarackgomboccal ettük - FINCSI!!! :-)

hls
hls / hls Mon, 2013-07-15 23:10

Örülök, hogy ízlett, én is szoktam szeletekre is vágni, sőt a közepébe diós habot is tettem már!

843
alma 15 db
cukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 3 ek