r
Nosalty Logó

Sült barack vanília fagylalttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült barack vanília fagylalttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1397 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 351 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 1397 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a külső, domború oldalából középen levágunk egy kicsit, hogy a tányéron tálaláskor megálljon, ne billegjen.
  2. Egy kis serpenyőben a vajat a barna cukorral megolvasztjuk.
  3. Beledobjuk a barackokat, megforgatjuk, hőkezeljük, kivesszük és a tányérok közepére helyezzük őket.
  4. A serpenyőben maradt olvasztott cukorhoz adunk 1 dl vizet és tovább melegítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrű karamellt készítünk belőle.
  5. A barackok közepébe 1-1 kisebb fagyigombócot kanalazunk.
  6. A barackok tetejét és a tányért a karamellel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6735
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Annak ellenére, hogy nem túl bonyolult, meglepően érdekes és finom. Karamellrajongóknak kifejezetten ajánlott. Ők akár készíthetik dupla mennyiségű vaj, cukor és víz felhasználásával a tobzódás érdekében. Ha valaki nekilát, azt érdemes számításba venni, hogy a különböző hőmérsékletek találkozása miatt nagyon kell igyekezni, hogy az elkészítés és a tálalás között minimális idő teljen el, ezért inkább alacsonyabb létszámú társaság esetében érdemes kipróbálni. Recept forrása Bereznay Tamás Süteményeskönyve.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek