Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik

Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik
Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagyon szereti a virslis kiflit. Ez most egy kicsit átalakított verzió lett. A zöldfűszerektől kissé különlegesebb.

Érdemes kipróbálni, egy tartalmas leves után lehet akár a második fogás vagy csak egy kis nasi uzsonnára.

22 db lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és a petrezselymet. A tejet langyosra melegítjük, felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.

  2. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, majd az olajat és a tejet is beleöntve addig dagasztjuk, míg a massza nem csak az edény falától, de már a kezünktől is elválik.

  3. Kilisztezett tálban egy konyharuhával letakarva, meleg helyre téve kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd fél cm vastagra és téglalap alakra elnyújtjuk. Három, kb. 12 cm széles csíkot vágunk, azokat pedig háromszögekre.

  5. Minden háromszög szélesebb felére teszünk két csöpp ketchupot és egy csöpp mustárt.

  6. A virsliket kettévágjuk és a háromszögeket kissé meghúzzuk (hogy hosszabbak legyenek), és rátesszük a virsliket, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni.

  7. Sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, kicsit távolabb egymástól, mert még 35 percet kelesztjük.

  8. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük, majd onnan kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk átgőzölni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 812
elküldve: 4
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

virsli kifli, fűszeres kifli, virslis tekercs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

695
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 2.5 dl
1 tk
oregánó 0.5 tk
bazsalikom 0.5 tk
petrezselyem 0.5 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 0.5 dl
virsli 390 g
ketchup 2 csepp
mustár 2 ek