r
Nosalty Logó

Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9602.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    6284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 3471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és a petrezselymet. A tejet langyosra melegítjük, felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
  2. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, majd az olajat és a tejet is beleöntve addig dagasztjuk, míg a massza nem csak az edény falától, de már a kezünktől is elválik.
  3. Kilisztezett tálban egy konyharuhával letakarva, meleg helyre téve kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd fél cm vastagra és téglalap alakra elnyújtjuk. Három, kb. 12 cm széles csíkot vágunk, azokat pedig háromszögekre.
  5. Minden háromszög szélesebb felére teszünk két csöpp ketchupot és egy csöpp mustárt.
  6. A virsliket kettévágjuk és a háromszögeket kissé meghúzzuk (hogy hosszabbak legyenek), és rátesszük a virsliket, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, kicsit távolabb egymástól, mert még 35 percet kelesztjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük, majd onnan kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8480
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslivel töltött zöldfűszeres kiflik
Andi80_ 380 recept

Párom nagyon szereti a virslis kiflit. Ez most egy kicsit átalakított verzió lett. A zöldfűszerektől kissé különlegesebb. Érdemes kipróbálni, egy tartalmas leves után lehet akár a második fogás vagy csak egy kis nasi uzsonnára. 22 db lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?