r
Nosalty Logó

Almás-diós csavart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Almás-diós csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 4382 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3133.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 4382 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kevés cukorral 0,5 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját, a vaj, a tej és a tojás kivételével egy tálba tesszük, és összekeverjük. Majd beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, és hozzáadagoljuk a maradék langyos tejet is. Alaposan átdagasztjuk, majd 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  3. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú, 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a diós-almás töltelékkel, majd erre rászórjuk a fahéjat.
  5. Gondolatban, hosszanti irányba 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd balról a középső részre hajtjuk a tésztát, és erre rá a jobb oldali tészta darabot. Egy éles késsel 2,5 cm széles csíkokra vágjuk, a két végénél fogva ellentétes irányba kétszer megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, egymástól egy kicsit távolabb. Tetejét megkenjük a tejjel átkevert tojássárgájával.
  6. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével, majd rászórjuk a vaníliás cukrot, és állni hagyjuk 10-15 percet.
  2. Ha levet eresztett, összekeverjük a cukros, citromhéjas, rumos dióval. Ha túl leves lenne, akkor adhatunk hozzá még diót, de csak annyit, hogy egy kenhető masszát kapjunk.

Kenéshez

  1. A tojássárgáját lazán elkeverjük a tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6518
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom kelt tészta, akár reggelire, tízóraira, uzsonnára... vagy csak ÚGY... Ebből a mennyiségből 16 db lesz.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.