r
Nosalty Logó

Virslivel töltött burgonyafasírt

bababeej8
Virslivel töltött burgonyafasírt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

988
Kalória
23.2g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
75.1g
Zsír
159.9g
Víz
156g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
959.5mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    300.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6393.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    3428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    639.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 3947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a burgonyát, felvágjuk, és odatesszük főni. Amint készen van, hagyjuk kihűlni és összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint, tojást, grízt és a lisztet. A liszt az csak körülbelül 15 dkg, mert függ a margarintól, hogy mennyire ragad. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy keveset, amíg gyúrhatóvá nem válik.
  3. Jöhetnek a fűszerek! Só, bors, és egyéb fűszerízlés szerint.
  4. Egy jól belisztezett deszkán kinyújtjuk. (Én általában kettéosztom, mert egyszerre nem fér rá a deszkára.:))
  5. Ha ki van nyújtva, veszünk egy kis darab virslit (3-4 darabba vágunk egyet), és begöngyöljük a burgonyás tésztával, kis hosszúkás gombócokat formálunk.
  6. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Szüleimtől tanultam, de jelenleg a párom kedvence, gyakran elkészítem.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...