Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött burgonyafasírt

Virslivel töltött burgonyafasírt
Virslivel töltött burgonyafasírt
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleimtől tanultam, de jelenleg a párom kedvence, gyakran elkészítem.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a burgonyát, felvágjuk, és odatesszük főni. Amint készen van, hagyjuk kihűlni és összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint, tojást, grízt és a lisztet. A liszt az csak körülbelül 15 dkg, mert függ a margarintól, hogy mennyire ragad. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy keveset, amíg gyúrhatóvá nem válik.
  3. Jöhetnek a fűszerek! Só, bors, és egyéb fűszer ízlés szerint.
  4. Egy jól belisztezett deszkán kinyújtjuk. (Én általában kettéosztom, mert egyszerre nem fér rá a deszkára.:))
  5. Ha ki van nyújtva, veszünk egy kis darab virslit (3-4 darabba vágunk egyet), és begöngyöljük a burgonyás tésztával, kis hosszúkás gombócokat formálunk.
  6. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 015
elküldve: 3
receptkönyvben: 179
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

bababeej8

Mióta szakács: 2013.01.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslivel töltött krumpligombóc, burgonyafasírt virslivel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Sat, 2020-05-30 10:03

Remek!
Főzelék mellé készítettem, de megállja a helyét önmagában is hidegen, melegen. Ajánlom másoknak is, nem fogják megbánni.

988
burgonya 50 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 3 dkg
búzadara 50 g
tojás 2 db
virsli 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl