r
Nosalty Logó

Virslisaláta hagymával és káposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslisaláta hagymával és káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát felszeleteljük vékonyan (én kicsit besóztam). A krumplit kockákra vágva, sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. (Én a virslit is megfőztem, de ez nem fontos.) Majd karikákra vágjuk. A vöröskáposztát is vékonyan felszeleteljük (hosszabb-rövidebb vékony csíkok lesznek).
  2. Egy tálban összekeverjük ezeket az összetevőket, meg a kukoricát is.
  3. A tejfölt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal és majonézzel. Végül ezt a "szószt" ráöntjük a salátára, és jól átkeverjük.
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7627
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamilyen virslis salátát szerettem volna vacsorára. Hagyma, kukorica és krumpli mindenképp került volna bele, de épp párolt lilakáposzta készült, és a káposzta aprítása közben úgy gondoltam, hogy egy keveset teszek a salátába is nyersen. Szerintem jót tett neki, egy kis ropogósság a többi puha összetevő mellett. Az összetevőkből persze mindenki kedvére tegyen bele annyit, amennyit szeretne, nincsenek szigorúan előírt mennyiségek ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek