r
Nosalty Logó

Virslis lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1396 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5582 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1014 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 1396 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.6 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10483.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1821 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    3586 mg
  • Nátrium
    4239 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4055 micro
  • Kolin:
    1429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4340 micro
Összesen 5582 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Citrommal, sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett lencsét.
  2. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszeleteljük.
  3. A hagymát és a virslit vékonyan felkarikázzuk és a lencséhez adjuk.
  4. Apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
  5. A tojásokat a tetejére rakjuk.
  6. Behűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 975
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 163941
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság a "vacsora témára".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.