r
Nosalty Logó

Virslis babsaláta

pötyi64
Virslis babsaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
50g
Fehérje
139g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
190.5g
Víz
13.2g
Koleszterin
31.5g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 794 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10565.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    1562 mg
  • Foszfor
    2618 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

Víz

  • Összesen
    761.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3153 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a szeletelt hagymát beledobjuk.
  4. Kb. ½ percig benne hagyjuk, átkeverjük, majd leöntjük a vizet róla. (Ezzel a módszerrel nem lesz hagymaízű utólag a szánk.) Félretesszük hűlni.
  5. A konzervbabot felbontjuk, leöntjük róla a levet, és egy nagyobb tálba kiborítjuk.
  6. Hozzáadjuk a virslit és a hagymát.
  7. Elkészítjük a salátalevet (ecet, citromlé, só, cukor, bors, víz), és ráöntjük.
  8. Finoman átkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Testvérem csinál gyakran babsalátát, gondoltam, én is kipróbálom egy kis változtatással.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek