Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis hasé

Virslis hasé
Virslis hasé
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a kelt tésztákat az egész család szereti, ezért mindig újabb és újabb ötletekkel kell előrukkolnom, hogy ne legyen unalmas. Ilyenek a hasék is. Lehet bármivel tölteni, csak a képzelet szab határt a belevalóknak. Lehet gombás, húsos, sajtos, zöldséges. Egy a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a töltelék!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Amennyiben nem virslivel készítjük, akkor a feltekerés helyett a hajtogatást ajánlom, hogy elkerüljük a töltelék idő előtti távozását a batyuból. Mi forró gyümölcsteát kortyolgatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből, cukorból és élesztőből kovászt futtatunk.
  2. A lisztet, sót, kovászt és a kefirt keverőtálba tesszük. Kevertetni kezdjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a margarint. Nem szükséges felolvasztani.
  3. A kész tésztát fél órára langyos helyen pihentetjük, amíg a duplájára kel.
  4. Amikor megkelt, 4 részre vágjuk, és kis bucikat paskolunk belőlük. Kettőt kerekre nyújtunk, az egyiket megkenjük olvasztott margarinnal és sajtot reszelünk rá, majd a másik kerekre nyújtott darabbal befedjük. Ha jól dolgoztunk, a két korong fedi egymást.
  5. Cikkekre vágjuk, mint a tortát, a cikkekre helyezzük a virsliket, és kívülről befelé haladva kiflikké tekerjük. Mikor ez kész, ugyanígy járunk el a másik két adaggal is.
  6. A kész kifliket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és köménymagot szórunk rá, végül a sajt maradékéval meghintjük.
  7. Fél órát még pihentetjük, majd megsütjük. A kész haséhoz készíthetünk mártást, de elég hozzá a mustár vagy ketchup is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 820
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fifinger

Mióta szakács: 2014.02.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

virslivel töltött hasé, kelt tészta virslivel töltve, virslis töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1552
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
kefir 2 dl
margarin 10 dkg
juhbeles virsli 80 dkg
raklett sajt 5 dkg
margarin 5 dkg
köménymag 1 kávéskanál
raklett sajt 10 dkg
margarin 5 dkg