r
Nosalty Logó

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 3951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9323.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    5337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2019 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változhat.) Sima, puha tésztává dagasztjuk és szobahőmérsékleten, letakarva 15 percet pihentetjük.
  2. A 15 dkg vajat vagy margarint, két zacskó között egy nyújtófával 12 mm vastag, 12×12 cm-es négyzetté alakítjuk. Nyújtsuk ki a tésztát 28x28 cm-es lappá, tegyük a közepére a vajat, hajtsuk rá a tészta két oldalát úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Fordítsuk át az egészet és a másik két oldalát is hajtsuk fel. A széleit nyomogassuk össze és nyújtsuk ki. A hossza a szélesség háromszorosa legyen.
  3. Egy szimpla hajtogatást alkalmazunk, széleit összenyomkodjuk, 15 perces pihenőkkel még vagy háromszor megismételjük, szimpla hajtogatásokat alkalmazva. Ne ijedjünk meg, ha kicsit kijön a vaj, lisztezzük meg és tegyük pihenni a hűtőbe 1,5 órára (hajtogatás előtt a lisztet seperjük le róla).
  4. A hajtogatások között elkészítjük a gombát. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, fél pohár vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd zsírjáig pároljuk.
  5. A tésztát egy 40 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szélét körbe tojással megkenjük.
  6. A virsliket keresztben kettévágjuk, a szélektől beljebb körberakjuk a tésztán úgy, hogy a tészta szélét ha behajtogatjuk, befedjék a virslit, a tojással megkent rész a virsli belső oldalánál megragassza a tésztát.
  7. Kb 3 centinként a virslivel töltött részt bevágjuk, egyet csavarunk rajta (kifordítjuk), hogy látszanak a virslidarabok - nem baj, ha nem szabályos kerek-.
  8. Közepére halmozzuk a ledinsztelt gombát, rászórjuk a reszelt sajtot, tojással körbekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5647
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Ízlés szerint tetszőleges raguval is tölthető, szerintem ebből a szempontból ennek a receptnek is csak a fantázia szab határt. Török ötlet alapján magyarosítottam. /Aylizce Örgü/

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
Olaszné Anci 191 recept

Az internetről vettem az ötletet, ott nem tudom, milyen tésztából készült. Úgy gondoltam, hogy erre a célra a Blundell tésza lesz az, amiből én ki szeretném próbálni. A családomnak ízlett, de menetközben már születtek további ötleteim a töltelék összetételével kapcsolatban, de azt majd legközelebb.

Hozzávalók

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek