r
Nosalty Logó

Vénusz mellecskéi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Vénusz mellecskéi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 4420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet keverjük össze a darált mandulával, a porcukorral, a kardamommal és a sóval. Adjuk hozzá a tejföllel elkevert tojást, és morzsoljuk bele a vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
  2. A fagyos tésztából diónyi golyókat készítsünk, kb. 50 darab lesz belőle.
  3. A tojásfehérjét kissé verjük fel, először ebben forgassuk bele a golyócskákat.
  4. A mandulaforgácsot egy mély tálba helyezzük, és a tojásos golyókat ebben hempergessük meg, hogy a mandula mindenütt befedje. A tetejét félbevágott meggyel díszítsük.
  5. Tegyük a mandulás golyóinkat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon kb. 12-14 percig süssük. Kissé elterülnek majd sütés közben, és a golyócskákból kis "mellecskék " lesznek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, mert akkor könnyebben levehetők a sütőpapírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1206
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 25.

Ajánló

Mutatós édesség az ünnepi asztalra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vénusz mellecskéi
giuliettalupa 82 recept

Évek óta a karácsonyi asztal elmaradhatatlan édessége családunkban. Egy régi olasz újságban bukkantam a receptre, és egy kicsit átalakítva készítettem el: az eredetiben található fahéjat kardamomra cseréltem, a tetején lévő cseresznye helyett pedig konyakos vagy kandírozott meggyet használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek