Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás linzerkarika

Mandulás linzerkarika
Mandulás linzerkarika
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készülődve az adventi időszakra, rátaláltam erre a sütire, amit az idén a szeptemberi búcsú alkalmával sütöttem meg először. Kiváló alternatíva a hagyományos linzer helyett karácsonyi aprósüteménynek. Mandularajongóknak pedig egyenesen kötelező!

Készítési fázisfotók itt találhatóak.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Jól megpuhul, ha kicsit (min. 1 napot) állni hagyjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat/margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszúrjuk tetszés szerinti linzerszaggatóval (egy teli és egy lyukas legyen párban), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 10 perc alatt.
  2. A krémet elkészítjük. A margarint/vajat a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk a következő módon. 2,5 dl tejet forrni teszünk, a maradék hideg tejjel lassan adagolva elkeverjük csomómentesre a pudingport, majd a forró tejet hozzáadjuk, és felfőzzük az egészet, kevergetve. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a cukros margarint/vajat, és egy fiola zöld színű mandulaaromát.
  3. Az így kapott krémet 2-2 linzer közé (1 teli és 1 lyukas) töltjük. Tetejére szeletelt mandulát szórunk.
  4. Jól záródó dobozban tároljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 862
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás linzer, mandulakrémes linzer, kakaós linzer mandulás krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1461
finomliszt 40 dkg
margarin 30 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
mandula 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
mandulaaroma 30 ml
mandula 5 dkg