Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás falatkák

Mandulás falatkák
Mandulás falatkák
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nincs mandulamag formám, így oldottam meg, de így sokkal egyszerűbb is, gyorsabban elkészül a délutáni nasi.

hozzávalók / 10 adag

tészta

krém

ajánlat

Másnapra bepuhul, de frissen, kicsit ropogósan is finom. Ebből az adagból kb. 48-50 db lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet óvatosan adagoljuk, ne legyen ragacsos a tészta, hogy ki tudjuk nyújtani.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, papírozott tepsibe rakosgatjuk.
  3. Előmelegített sütőbe 8-10 percig süssük. Figyeljük, mert gyorsan megsül, ne süssük túl!

krém

  1. A tejből, pudingporból pudingot főzünk, lehűtjük.
  2. A margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük az aromát is, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  3. A kisült korongokat összetapasztjuk a krémmel, és ha marad krém, díszíthetjük a tetejüket is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mandulamag, pudingkrémes barackmag, mandulás aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
margarin 20 dkg
finomliszt 40 dkg
dió 10 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 50 ml
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
mandulaaroma 15 ml