Nosalty Logó

Mandulás koszorú zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Mandulás koszorú zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 529 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 529 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 3162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 397 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a mandula 3/4 részét, az édesítőszert, a vajat, tejszínt, tejet, a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Ujjnyi rudakat sodrunk belőle. A rudakat koszorúvá alakítjuk, jól összenyomjuk.
  4. A kész koszorúkat megkenjük a felvert tojással, és a maradék mandulába mártjuk a tetejét.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. A koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
  7. 15-20 percig sütjük, amíg a mandula meg nem pirul egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17843
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Ajánló

Ha kihűlt, tegyük jól záródó bádogdobozba, sokáig eláll.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

8zsuzsa8 208 recept

Állítólag Lajos Mari receptje, én még anyukámtól tanultam. Idén a kertünkben elfagyott a mandula, illete ami kevés termett, megették a madarak. Mogyoróból viszont bőséges volt a termés. Ebben az évben mogyorós koszorúk készültek.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek