r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet

VnéEdit
Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

1090
Kalória
10.5g
Fehérje
121.8g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
63g
Víz
208.4g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
72.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 1090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 6545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    372.8 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    730.6 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2593 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 6545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat a tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb 10 perc).
  2. Majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg csokoládét, a folyékony tejszínt, rumaromát és sütőporral elkevert lisztet is.
  3. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztamasszát beleöntjük. Eléggé folyékony, de nem kell félni tőle, úgy 40 percig sütjük 180 fokon. De mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát. Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával takarjuk le.
  4. A gesztenyés krém készítése: A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, és a folyékony tejszínnel, cukorral, rumaromával habosra keverjük.
  5. A vaníliás krém készítése: A hideg tejbe szórjuk a pudingport, és kézi habverővel besűrűsödésig verjük, kb. 2 perc.
  6. A megsült tésztáról a sütőpapírt leválasszuk, a tésztát kihűtjük.
  7. Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládé forgácsot teszünk. Pár szem kandírozott gyümölcsdarabkát is szórhatunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Vasárnapi süteményünk volt a hétvégén. Ez a sütemény nagyon-nagyon finom, kissé drága is. Egy kis változtatással Szamóca oldaláról sütöttem. Máskor is az asztalunkra fog kerülni.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...