r
Nosalty Logó

Vegyes zöldség subji - ájurvédikus zöldséges főétel

Vitai Kati
Vegyes zöldség subji - ájurvédikus zöldséges főétel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

89
Kalória
1.9g
Fehérje
8.3g
Szénhidrát
6g
Zsír
126.3g
Víz
15.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    2456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    5073 micro
  • β-karotin
    12783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6336 micro
Összesen 353 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    798 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
  2. Melegítsük fel az edényt, és tegyük bele a ghít, majd a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarjuk, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzzuk le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd adjuk hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezd, adjuk hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát.
  3. Picit keverjük meg, és tegyük hozzá a zöldségeket és a sót. Keverjük úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vegyük le takarékra, és tegyük rá a fedőt. 5 perc után keverjük meg, és takarékon főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb. 15 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Itt a nyár, és a piacon megannyi ízletes, finom zöldség. Most aztán mindenki egyéni ízlésének - illetve ájurvédikus testalkatának - megfelelően tud zöldségeket fogyasztani.:) Ez a zöldséges főétel bármilyen zöldségekkel elkészíthető.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...