r
Nosalty Logó

Vegyes zöldség subji - ájurvédikus zöldséges főétel

Vitai Kati
Vegyes zöldség subji - ájurvédikus zöldséges főétel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

89
Kalória
1.9g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
6g
Zsír
126.3g
Víz
15.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    2456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    5073 micro
  • β-karotin
    12783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6336 micro
Összesen 353 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    798 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
  2. Melegítsük fel az edényt, és tegyük bele a ghít, majd a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarjuk, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzzuk le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd adjuk hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezd, adjuk hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát.
  3. Picit keverjük meg, és tegyük hozzá a zöldségeket és a sót. Keverjük úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vegyük le takarékra, és tegyük rá a fedőt. 5 perc után keverjük meg, és takarékon főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb. 15 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Itt a nyár, és a piacon megannyi ízletes, finom zöldség. Most aztán mindenki egyéni ízlésének - illetve ájurvédikus testalkatának - megfelelően tud zöldségeket fogyasztani.:) Ez a zöldséges főétel bármilyen zöldségekkel elkészíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...