Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza 4. - Misi bácsi kedvence

Túrós csusza 4. - Misi bácsi kedvence
Túrós csusza 4. - Misi bácsi kedvence
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Misi bácsi húsvét után nem tudott mit kezdeni a megmaradt sonkával, túróscsuszát csinált, amibe beletette a sonkát is, de másnapra is maradt még belőle, amit a sütőben melegített meg, és a tejfölös tésztát ropogós aranybarnára sütötte!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nem csak "húsvéti" sonkával lehet elkészíteni. Jó bele a sima sonka is, sőt még az "olasz" is ínségesebb napokon!
Hidegen is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
  2. A szalonnát kockázzuk, ropogósra sütjük (töpörtyű).
  3. A sonkát nagyobbra kockázzuk.
  4. Egy tűzálló tál aljára borítjuk a tészta felét.
  5. Rászórjuk a sonkát és töpörtyűt (sült szalonna), majd a túrót is.
  6. Rátesszük a tészta másik felét, és meglocsoljuk a kisült szalonna zsírjának felével!
  7. A tejfölt alaposan összekeverjük a tojásokkal, sózzuk (a sonka és a szalonna függvényében!), és az egészet ráöntjük a tészta tetejére.
  8. Aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 361
elküldve: 2
receptkönyvben: 325
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tityiapu

Mióta szakács: 2009.04.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

füstölt sonkás túrós csusza sütőben sütve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-08-12 10:28

Szia Tityiapu!
Meg tudom érteni Misi bácsit... Szerintem ez nálunk is kedvenc lesz.
Edit

koszegid
koszegid Tue, 2012-01-24 12:17

Bocsi, de nekem a "túróscsusza" az csuszatésztából, azaz a tépett, más néven lebbencs-tésztából az igazi. Kiver a víz, ha nagykockávak készítik, de ezt megbocsátom, a megbocsájthatatlan számomra a "fodros nagykocka"! Vagy túrós tészta, vagy CSUSZA!!!!
És az csak csuszatésztával az igazi! Kemencében, öntöttvas vagy cserépedényben egybesütve, ropogósra, sok tejföllel!
Üdv!
D!

bigtityi
Tityiapu / bigtityi Tue, 2012-01-24 17:52

Természetesen a "tépett" tészta az igazi a csuszához, - főleg ha HÁZI készítésű!!!
Amúgy meg: "Ahány ház, annyi szokás." Nekem a tészta mindegy, lebbencs, fodros,
-akár még hosszúmetélt is lehet,- a töltelék a lényeg! Jó sok túró,- töpörtyű- tejföl!
A többi az elkészítő kreativitására van bízva. :-)
A nevét kérlek olvasd Túrós tészta 4. -Misi bácsi kedvencének.
Üdv, és jó étvágyat!
;-)

medve.istvn869
medve.istvn869 Mon, 2010-05-03 07:50

 Egy horgász mondja,aki a halászlé mellé,meg csinálta a csuszát.
Mindenkinek nagyon ízlet.A bográcsos csapat tíz személyes volt,igy a menyiségen,változtatni kellet.

Üdv:István.

hapici
hapici / hapici Thu, 2010-04-29 22:13

Gratulálok, a sonkás kockát vegyítetted a túrós csuszával. Mindkettő finom külön-külön is, nyilván egyben szintén...

2394
csuszatészta 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 50 dl
sonka 25 dkg
füstölt szalonna 25 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint