Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega aprópecsenye Szigetlakótól

Vega aprópecsenye Szigetlakótól
Vega aprópecsenye Szigetlakótól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apró gombát kaptunk a piacon igen olcsón, nem volt szívem otthagyni. Valami szokatlant akartam készíteni, úgy látszik, sikerült eltalálni, mert nagyon hamar elfogyott...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gombaétel előtt és után nem szoktam alkoholos italt inni, így csak üdítőt javaslok utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 1 dl olajban aranysárgára pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kettő, ha nagyobb, négy felé vágott gombát, a tönköt, ha túl hosszú, kétfelé vágjuk. Fordítunk rajta párat, majd rászórjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, majd a paprikát, a sót, és felengedjük vízzel, hogy éppen csak ellepje. Letakarás nélkül (így nem feketedik meg a gomba) 20 percig pároljuk.
  3. Rátesszük a többi fűszert, és tovább pároljuk kb. 5-6 percig, ekkorra besűrűsödik a leve.
  4. Megsütjük a kockára vágott krumplit, összekeverjük a gombával, ha kell, sózzuk. Savanyú uborkával is kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szigetlakó

Mióta szakács: 2012.07.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-krumplis egytálétel, gombás burgonya, fűszeres gombás krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

222
gomba 80 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagymapor 2 kk
finomliszt 2 csapott ek
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl