r
Nosalty Logó

Vasárnapi kacsanyakleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Miss Lemon
Vasárnapi kacsanyakleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2220 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 279 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3059.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4277.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6009 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    846 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1301 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3435 micro
  • α-karotin
    9914 micro
  • β-karotin
    25933 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 2220 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a nyakakat, és hideg vízben tegyük fel főni, sózzuk meg. Amint felforrt, vegyük vissza a lángot/hőt a legkisebbre, és így, éppen, hogy gyöngyözve hagyjuk főni a húst.
  2. A leves felszínén keletkező habot folyamatosan merjük le.
  3. Jó egy óra elteltével adjuk a leveshez a megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket, az egészben hagyott hagymákat, a petrezselyemzöldet, a szívet és a szemes borsot is.
  4. Kb. újabb egy óra elteltével (a hús állagától függően) a leveshez adjuk a májat is, és még legalább 20 percig főzzük.
  5. Ha minden megfőtt a levesben, szűrőkanállal kimerjük a zöldségeket és a húsokat. A borsra, petrezselyemre és a hagymákra már nem lesz szükség.
  6. Leszűrjük a levest. Egy kis lábosba átmerünk belőle néhány merőkanállal, és külön megfőzzük benne a tésztát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9324
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A nagymamák vasárnapi húslevese kétségkívül utánozhatatlan. Azért ez is egészen finom lett, ahhoz képest, hogy csak gyenge hamisítvány. De majd 40 év múlva..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek