r
Nosalty Logó

Vaníliás mákkockák

Ana's Kitchen
Vaníliás mákkockák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1297
Kalória
27.7g
Fehérje
113.6g
Szénhidrátok
80.4g
Zsír
83.7g
Víz
459.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
68.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8550.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    4056 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat és kezdjük a fehérjével. Tegyük a fehérjéket egy edénybe és kezdjük el keverni, közben adjuk hozzá két részletben a cukrot, és a vaníliás cukrot.
  2. A keményítőt és a mákot egy másik tálban keverjük össze, majd a sütőport is óvatosan tegyük bele, hogy egyenletes szürke keverék legyen belőlük.
  3. Ezután adjuk hozzá a keveréket a tojásfehérjéhez, és kézzel keverjük össze óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Kenjünk meg vajjal egy tepsit és lisztezzük ki. Süssük meg 180 fokon 20 perc alatt.
  4. Mikor kész, vegyük ki a tésztát és hagyjuk tíz percet pihenni, utána locsoljuk meg tejjel egy evőkanál segítségével. Utána hagyjuk teljesen lehűlni.

Krém

  1. A tojássárgáját tegyük egy keverőedénybe, majd adjunk hozzá cukrot és keverjük fel úgy, hogy feloldódjon. Adjunk hozzá keményítőt és keverjük össze.
  2. Ezután adjunk hozzá 10 evőkanál tejet és alaposan keverjük össze, hogy sima massza legyen darabok nélkül. Forraljuk fel a tej fennmaradó részét. Amikor a tej felforrt, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az elkészített keveréket habverővel.
  3. Forraljuk vissza alacsony lángon és főzzük folyamatos keverés mellett, körülbelül 1-2 percig, hogy a krém megvastagodjon. Utána hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni, időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  4. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot egy keverővel össze kell keverni. Majd mindent össze kell keverni a lehűtött krémmel.
  5. Utána a krémet egyenletesen kenjük rá a tésztára és simítsuk el. Mikor kész vagyunk, mehet a hűtőbe pihenni legalább egy éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...