Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás madártej Szapbeától

Vaníliás madártej Szapbeától
Vaníliás madártej Szapbeától
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom madártejet ajánlom télre melegen, nyárra hidegen, gyerekeknek, nassolni vágyó felnőtteknek és mindenkinek, aki szereti. :-) Nyírfacukorral, bio tojással és zsírszegény tejjel még egészségesebbé tettem. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Habverővel összedolgozzuk a sárgákat és a cukrot, míg fehér nem lesz. A fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tejet felforraljuk a vanília kikapart belsejével. Ha felforrt, levesszük tartalékra a lángot és kiszaggatjuk a tojásfehérje habot. Vizes evőkanállal kis adagokat teszünk a forró tejbe, és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, amíg jól meg nem dagad.
  3. Amikor készen vagyunk ezzel is, a legvégén hozzátesszük a cukros tojássárgáját, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű nem lesz, ez pár percet vesz igénybe. Én szeretem így az állagát, de aki még sűrűbbre szeretné, az pergethet bele pici lisztet vagy vaníliás pudingport.
  4. Kis csészékbe vagy tálakba tesszük, a habot díszíthetjük kakaóporral vagy fahéjjal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

madártej, vaníliás tojáshab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

257
tej 1 l
tojás 6 db
xilit 2 ek
vanília 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 kk
1 csipet