r
Nosalty Logó

Vaníliás madártej Szapbeától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Vaníliás madártej Szapbeától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 257 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2951.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1028 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Habverővel összedolgozzuk a sárgákat és a cukrot, míg fehér nem lesz. A fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tejet felforraljuk a vanília kikapart belsejével. Ha felforrt, levesszük tartalékra a lángot és kiszaggatjuk a tojásfehérje habot. Vizes evőkanállal kis adagokat teszünk a forró tejbe, és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, amíg jól meg nem dagad.
  3. Amikor készen vagyunk ezzel is, a legvégén hozzátesszük a cukros tojássárgáját, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű nem lesz, ez pár percet vesz igénybe. Én szeretem így az állagát, de aki még sűrűbbre szeretné, az pergethet bele pici lisztet vagy vaníliás pudingport.
  4. Kis csészékbe vagy tálakba tesszük, a habot díszíthetjük kakaóporral vagy fahéjjal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6081
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás madártej Szapbeától
szapbea 9 recept

Ezt a finom madártejet ajánlom télre melegen, nyárra hidegen, gyerekeknek, nassolni vágyó felnőtteknek és mindenkinek, aki szereti. :-) Nyírfacukorral, bio tojással és zsírszegény tejjel még egészségesebbé tettem. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek