Nosalty Logó

Bodzás madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Bodzás madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 339 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 339 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már szépen alakul, akkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük tovább, amíg szép kemény habot nem kapunk.
  2. A tejet felmelegítjük egy edényben (forralni nem kell, csak gyöngyözzön), és kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Fedővel letakarjuk, és 4-5 percig alacsony lángon főzzük. Ezután kihalásszuk, egy tálba tesszük, és addig ismételgetjük, amíg az összeset meg nem főztük.
  3. Utána a tojások sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot, a vanília kikapart magjait, majd a langyos tejből folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy-egy merőkanálnyit. Annyi tej kell bele, hogy jól átmelegedjen a tojás, utána már önthetjük is vissza a tejes edénybe, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Ha már teljesen kihűlt, akkor keverjük hozzá a bodzaszörpöt (máskülönben ha még forró, akkor elmegy a bodza íze). Annyit adjunk hozzá, hogy megfelelően édes és bodzás legyen.
  5. Hűtőbe tesszük, és hidegen a tojáshabbal együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3198
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy klasszikus recept, szezonra hangolva. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.