Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás madártej

Bodzás madártej
Bodzás madártej
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus recept, szezonra hangolva. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már szépen alakul, akkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük tovább, amíg szép kemény habot nem kapunk.
  2. A tejet felmelegítjük egy edényben (forralni nem kell, csak gyöngyözzön), és kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Fedővel letakarjuk, és 4-5 percig alacsony lángon főzzük. Ezután kihalásszuk, egy tálba tesszük, és addig ismételgetjük, amíg az összeset meg nem főztük.
  3. Utána a tojások sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot, a vanília kikapart magjait, majd a langyos tejből folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy-egy merőkanálnyit. Annyi tej kell bele, hogy jól átmelegedjen a tojás, utána már önthetjük is vissza a tejes edénybe, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Ha már teljesen kihűlt, akkor keverjük hozzá a bodzaszörpöt (máskülönben ha még forró, akkor elmegy a bodza íze). Annyit adjunk hozzá, hogy megfelelően édes és bodzás legyen.
  5. Hűtőbe tesszük, és hidegen a tojáshabbal együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluskás desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

339
tojás 4 db
2 csipet
porcukor 3 ek
vanília 1 db
tej 800 ml
cukor 25 g
szörp 150 ml