r
Nosalty Logó

Vaníliás krémmel töltött profiterol

Iluska
Vaníliás krémmel töltött profiterol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

1290
Kalória
17.8g
Fehérje
131.2g
Szénhidrát
78.1g
Zsír
124.4g
Víz
309.2g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
68.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 3868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    393.6 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    373.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A profiterolhoz

  1. A tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről.
  2. Egyenként elkeverjük mindkét tojással. Nyomózsákba töltjük, vagy két evőkanál segítségével halmokat rakunk egymástól kicsit távolabb a sütőpapíros tepsibe. (Kb. 25 diónyi halom lesz belőle.)
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. (Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a tejben elkeverjük a lisztet, majd péppé főzzük állandó kavargatás mellett. A vajat a cukrokkal kikeverjük, és a kihűlt péppel simára keverjük. A felvert tejszínt hozzáforgatjuk.
  5. Miután megnőttek és szépen megsültek a tészták kivesszük, és mindegyik közepébe apró lyukat szúrunk egy fogvájóval, hogy az esetleges gőz ki tudjon jönni.
  6. A kis gombócokat töltsük meg a töltelékkel azon a lyukon, amit szúrtunk rajta. Tortadíszítő hegyes végével, vagy nyomózsákkal.
  7. A csokoládékrémhez egy tálba tesszük a csokit, kakaóport, cukrot, pudingport, és a tejjel elkeverve lassú tűzön melegítjük. A végén hozzáadjuk a vajat.
  8. Rászedjük a töltött profiterolokra, lehűtjük. Tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Isteni krémes desszert, pláne ha a tölteléket alaposan, simára turmixoljuk. Én kanál segítségével szoktam a diónyi halmokat tenni. Szépen megnőnek. Ez a mennyiség kb. 25 darabra elég, megéri többet készíteni belőle. A tejszín díszítést nyugodtan el lehet hagyni...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek