Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajkrémmel töltött profiterol

Sajkrémmel töltött profiterol
Sajkrémmel töltött profiterol
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lorraine Pascale-tól láttam elkészíteni ezt a könnyű kis falatkákat. Ő ugyan megelégedett a bacon-nel, nem cifrázta, de a fiam barátait vártuk, így természetesen mindent megtettem, hogy minél ízletesebb sütit tálaljak eléjük. Ebből a mennyiségből 40 db készült.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 70 ml víz
  • 80 ml tej
  • 70 g liszt
  • csipet só
  • 1 tk nádcukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg bacon

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont apróra kockázzuk, és megpirítjuk egy serpenyőben, majd konyhai törlőre szedjük, kihűtjük.
  2. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, cukrot, és 2-3 percig folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, míg elválik az edény falától. Ekkor folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a tej és víz keverékét, és most is addig keverjük-forraljuk, míg el nem válik az edény falától.
  3. Levesszük a tűzről, robotgép üstjébe tesszük, és keverjük. Ha meghűlt, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, míg teljesen homogén masszát kapunk. Ekkor keverjük bele a bacont.
  4. Nyomózsákba töltjük a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsibe egy mástól távolabb kb. 10 Ft-nyi kis halmokat nyomunk.
  5. 180 fokon hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  6. Rácsra téve kihűtjük.
  7. Közben felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a 20 dkg sajtkrémet, kicsit lazítva vele.
  8. Habzsákba töltve a kihűlt profiterolokba nyomjuk a habzsák végét, és óvatosan a keletkezett üregbe nyomjuk a sajtot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos profiterol, sós fánk, sós profiterol sajtkrémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!