r
Nosalty Logó

Profiterol Júlia konyhájából

Júlia
Profiterol Júlia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

469
Kalória
8g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
58.2g
Víz
257.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
17.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    418.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    3087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365.1 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    698 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    634 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2820 micro
Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Először elkészítjük az égetett tésztát: a vizet, az olajat, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg a tészta össze nem áll és elválik a lábas falától.
  2. Ezután áttesszük egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni/habosítani. Mielőtt a tojásokat beleütjük, várunk egy picit, hogy ne forrón kerüljenek bele a tojások, majd egyenként hozzákeverjük őket. Egy teljesen sima, egynemű, kissé ragacsos tésztát kell kapjunk. (Nekem 4 kis méretű tojás kellett ehhez, de ha nagyobb méretű tojás van, 3 is elegendő.)
  3. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  4. Habzsákba tesszük a tésztát, majd sütőpapírra nyomunk kis halmokat (jobban megnőnek, mint az ember gondolná, nem kell érme méretűnél nagyobbakat kinyomni), kellő távolságra egymástól. Sütés előtt, kissé nedves kézzel összefröcsköljük a kis halmokat (vagy szórófejes eszközzel lespricceljük őket; kell ez a kis mennyiségű víz a sütéshez, ettől lesznek szép levegősek).
  5. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket, majd hagyjuk hűlni.
  6. Közben elkészítjük a cukrászkrémet: a vaníliát hosszában szétvágjuk, majd egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel együtt. Felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.
  8. A langyos tejből kivesszük a vaníliát, kikaparjuk a kis magjait, majd visszatesszük a tejhez, és lassú tűzön ismét melegíteni kezdjük, miközben lassan adagoljuk hozzá a tojásokat. Addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Egy kis tálba tesszük, a tetejét letakarjuk fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
  9. A lehető legkisebb fejjel ellátott habzsákba töltjük a cukrászkrémet. A csövet a kész kis fánkok oldalába szúrjuk, és megtöltjük a krémmel.
  10. Az öntethez a tejszínt felmelegítjük (nem kell teljesen felforralni), majd az apróra tördelt étcsokira öntjük. Egy pár percet hagyjuk rajta állni, majd összekeverjük, amíg össze nem áll a ganache.
  11. A fánkokat egymásra pakoljuk, leöntjük a csokiszósszal ízlés szerint, és lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sosem csináltam még ilyet, de a karantén idején úgy terveztem, hogy kipróbálok ténylegesen macerás vagy macerásnak gondolt süteményeket.  Ebből a receptből nagyjából 50 db kis fánk lesz.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...