r
Nosalty Logó

Kávéhabos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kávéhabos profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 3883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2104 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 3883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 277 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Egy nyeles lábasba öntjük a vizet, illetve a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és melegíteni kezdjük. Ha már elég meleg, hozzáadjuk a vajat, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Amint felforrt, elzárjuk vagy takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan, intenzíven keverjük, amíg a tészta egy nagy gombóccá válik, az edény falán pedig hajszálvékony tésztaréteg jelenik meg.
  3. Ha eddig nem tettük volna meg, ekkor mindenképpen lehúzzuk a tűzről az edényt, és egy pár percet hűlni hagyjuk a tésztát, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat - ez komoly izommunkát igényel.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire diónál kicsit nagyobb adagokat nyomunk belőle. A gombócok tetejét vizes ujjal elegyengetjük - így nem csak a formája lesz szebb, de nem is fog odaégni.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor már késznek ítéljük a fánkokat, visszavesszük takarékra a sütőt (kb. 50-70°C-ra), az ajtaját pedig egy fakanál segítségével résnyire kinyitjuk. Így szárítjuk 10-15 percet, hogy ne essenek össze a gombócok.

hozzávalók a csokoládészószhoz

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt, és addig keverjük, amíg egynemű lesz, ekkor félretesszük hűlni.

hozzávalók a kávéhabhoz

  1. A tejszínhez adjuk a sűrű kávét (2-3 teáskanálnyi meleg vízben keverjünk el 2 teáskanál instant kávéport), valamint a porcukrot, és habbá verjük. A kész kávéhabot habzsákba töltjük.
  2. A profiterol fánkok alját késsel kilyukasztjuk, és beléjük töltjük a kávéhabot.
  3. Tálaláskor leöntjük a csokoládészósszal, és pirított mandulapehellyel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14749
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 26.

Receptkategóriák

Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy féldélutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek