Kávéhabos profiterol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
40g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
44g tojás55 kcal
hozzávalók a csokoládészószhoz
-
36g étcsokoládé197 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
hozzávalók a kávéhabhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
-
3g porcukor11 kcal
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
200g víz0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
220g tojás277 kcal
hozzávalók a csokoládészószhoz
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
hozzávalók a kávéhabhoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3883
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
14.2g víz0 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
15.6g tojás20 kcal
hozzávalók a csokoládészószhoz
-
12.8g étcsokoládé70 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
hozzávalók a kávéhabhoz
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
0.6g feketekávé0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
277
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 286.7 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2918 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 645.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 2104 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1057 micro
Összesen
3883
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
277
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a tésztához
hozzávalók a csokoládészószhoz
-
18 dkg étcsokoládé
-
1 ek vaj
-
1.5 dl habtejszín
hozzávalók a kávéhabhoz
-
2.5 dl habtejszín
-
1 ek feketekávé
-
2 ek porcukor
Elkészítés
hozzávalók a tésztához
- Egy nyeles lábasba öntjük a vizet, illetve a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és melegíteni kezdjük. Ha már elég meleg, hozzáadjuk a vajat, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
- Amint felforrt, elzárjuk vagy takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan, intenzíven keverjük, amíg a tészta egy nagy gombóccá válik, az edény falán pedig hajszálvékony tésztaréteg jelenik meg.
- Ha eddig nem tettük volna meg, ekkor mindenképpen lehúzzuk a tűzről az edényt, és egy pár percet hűlni hagyjuk a tésztát, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat - ez komoly izommunkát igényel.
- A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire diónál kicsit nagyobb adagokat nyomunk belőle. A gombócok tetejét vizes ujjal elegyengetjük - így nem csak a formája lesz szebb, de nem is fog odaégni.
- 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor már késznek ítéljük a fánkokat, visszavesszük takarékra a sütőt (kb. 50-70°C-ra), az ajtaját pedig egy fakanál segítségével résnyire kinyitjuk. Így szárítjuk 10-15 percet, hogy ne essenek össze a gombócok.
hozzávalók a csokoládészószhoz
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt, és addig keverjük, amíg egynemű lesz, ekkor félretesszük hűlni.
hozzávalók a kávéhabhoz
- A tejszínhez adjuk a sűrű kávét (2-3 teáskanálnyi meleg vízben keverjünk el 2 teáskanál instant kávéport), valamint a porcukrot, és habbá verjük. A kész kávéhabot habzsákba töltjük.
- A profiterol fánkok alját késsel kilyukasztjuk, és beléjük töltjük a kávéhabot.
- Tálaláskor leöntjük a csokoládészósszal, és pirított mandulapehellyel szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14749
- Feltöltés dátuma: 2018. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1485 recept
Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy féldélutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.