r
Nosalty Logó

Vaníliás kocka Somikatus konyhájából

Somikatus
Vaníliás kocka Somikatus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

851
Kalória
9.3g
Fehérje
51.3g
Szénhidrát
68g
Zsír
85.7g
Víz
171g
Koleszterin
684mg
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.9 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3876 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 5104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. 10 dkg margarint mikróban néhány másodperc alatt felolvasztunk.
  3. A tészta további összetevőit (liszt, cukor, tojás, szódabikarbóna, vaníliás cukor, citromhéj) egy tálba öntjük, hozzáadjuka felolvasztott margarint, majd az egészet jól összekeverjük.
  4. Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta masszáját beleöntjük, majd egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
  5. A tésztát kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd amikor megsült, lehúzzukróla a sütőpapírt, és megvárjuk, amíg kihűl.
  6. Ameddig a tészta sül, elkészítjüka krémet.Feltesszükmelegedni a tejet, 2 cs pudingport elkeverünk 3 ek cukorral, kis tejjel, majd a langyos tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Hagyjukteljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzáöntjüka rumaromátés a margarint. Robotgéppel simára keverjük.
  7. Amikor a tészta isés a krém is kihűlt, elővesszüka tejszínt. Belekeverjüka cukrot, vaníliás cukrotés habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  8. A kész tejszínből 2 evőkanállal belekeverünk a vaníliás krémbe.
  9. A süti tésztáját megkenjüka vaníliás krémmel, majd a tejszínnel. A tetejét kakaóporral díszítjük.
  10. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd éles nagy késsel kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A vanília örök klasszikus, soha nem fogom megunni. Vendégségbe menet előtti délután találtam ki, hogy viszek valami fincsi sütit. Ez lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek