Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás kocka Somikatus konyhájából

Vaníliás kocka Somikatus konyhájából
Vaníliás kocka Somikatus konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vanília örök klasszikus, soha nem fogom megunni. Vendégségbe menet előtti délután találtam ki, hogy viszek valami fincsi sütit. Ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A krémhez:

A tetejére:

  • 6 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • kakaópor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. 10 dkg margarint mikróban néhány másodperc alatt felolvasztunk.
  3. A tészta további összetevőit (liszt, cukor, tojás, szódabikarbóna, vaníliás cukor, citromhéj) egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd az egészet jól összekeverjük.
  4. Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta masszáját beleöntjük, majd egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
  5. A tésztát kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd amikor megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megvárjuk, amíg kihűl.
  6. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. Feltesszük melegedni a tejet, 2 cs pudingport elkeverünk 3 ek cukorral, kis tejjel, majd a langyos tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzáöntjük a rumaromát és a margarint. Robotgéppel simára keverjük.
  7. Amikor a tészta is és a krém is kihűlt, elővesszük a tejszínt. Belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  8. A kész tejszínből 2 evőkanállal belekeverünk a vaníliás krémbe.
  9. A süti tésztáját megkenjük a vaníliás krémmel, majd a tejszínnel. A tetejét kakaóporral díszítjük.
  10. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd éles nagy késsel kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 289
elküldve: 5
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vaníliás szelet, krémes vaníliás sütemény, tejszínes vaníliás szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!