r
Nosalty Logó

Citromos-tejfölös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-tejfölös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval és 100 gramm cukorral kemény, fényes habbá verjük.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a maradék 100 gramm cukorral, hozzáadjuk az előzőleg megolvasztott, majd langyosra hűtött margarint és a finomlisztet. Jól összekeverjük, és először csak a tojáshab egyik felét keverjük bele, majd a másikat is.
  3. 30x35-ös, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A hulalából kemény habot verünk. A tejföllel, cukorral, vanília aromával, citrom reszelt héjával és levével elkeverjük.
  2. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk. Az egyiket megkenjük a krém felével, rárakjuk a másik darab piskótát, és a tetejére simítjuk a maradék krémet.
  3. Hűtőben állni hagyjuk néhány órát, és csak ezután fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 47074
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Ajánló

Készíthetjük készen vásárolt babapiskótából is, úgy még a sütőt sem kell bekapcsolni. A krém és a piskóta közé szórhatunk gyümölcsöket is.

Receptkategóriák

Könnyű nyári sütemény. Csak úgy "eteti magát" ebben a nagy hőségben. Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az adag. A krém egy kissé folyós, de ha a süteményt állni hagyjuk a hűtőben, a piskóta kicsit magába szívja a krémet, ami megkeményedik, és így a sütemény szépen szeletelhetővé válik.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek