r
Nosalty Logó

Vaníliás kifli Juci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás kifli Juci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 460 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) egy késes mixerbe tesszük, és morzsalékosra aprítjuk.
  2. A tojásfehérjét is hozzáadva, összegyúrjuk, majd 4 darabba osztjuk, és vastagabb rudakat sodrunk belőle. A rudakból ujjnyi karikákat vágunk, majd minden tésztadarabot a kezünkkel hurkává sodrunk úgy, hogy a közepe buci, míg a két vége vékonyabb legyen.
  3. Kifli alakúra görbítjük, és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Helyet nem nagyon kell kihagyni köztük, mert nem nőnek meg sütés közben. Világosbarnára sütjük.
  4. Közben elkészítjük a bevonáshoz szánt cukrot: kb. 10 dkg apróbb szemű kristálycukrot elkeverünk egy vaníliarúd kikapart magjával. (Használhatunk bourbon vaníliás cukrot is erre a célra, de semmiképp se vanillin cukrot!)
  5. Amikor a kiflik kisültek, megvárjuk, míg langyosra hűlnek, majd egyenként egy pillanatra vízbe mártjuk őket, a vizet lerázzuk, és egyenként beleforgatjuk a vaníliás cukorba.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 81435
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Kövezzetek meg, de nem szeretem a hókiflit. Tudom, hogy igazi karácsonyi édesség, meg minden, de akkor sem. Nem az ízét, hanem az állagát, és gyerekkorom óta nem bírom a  porcukros dolgokat, legyen az linzerkarika, vagy bármi, amit porcukorral szokás megszórni. (Persze imádom a linzerkarikát, csak nem szórom meg porcukorral.) Hogy jön ez ide? A blogom egyik kedves olvasója a kívánságműsor kapcsán a 3 éves kislánya decemberi születésnapjára valamilyen vaníliás tortát/pitét (ha lehet, gyümölcsöset) kért tőlem, mert a kis hölgy az utóbbi időben mindent vaníliásan kér. Nagyon jó az ízlése, meg kell hagyni, nekem is az egyik kedvenc fűszerem a vanília.     A kérés tárgya már  szerepel  a blogon, így a kívánság gyakorlatilag teljesült is, de a vanília és a közelgő ünnepek megihlettek. Gondoltam, a kislánynak ez a kifli is biztosan ízleni fog (kinek ne ízlene?) máskülönben ez egy olyan süti, amelynek az elkészítésébe be lehet fogni a gyerekeket, hogy a kicsi ujjaikkal sodorják a tésztát. (Legalábbis egy párat, az élmény kedvéért.) Ezen a vaníliás kiflin nincs porcukor, viszont van igazi vaníliamagokkal kevert apró szemcséjű kristálycukor. Így mindjárt más. :) Az íze engem teljesen a vaníliás karikára emlékeztet, sőt, sokkal finomabb, hiszen ebben igazi vanília van és nem aroma. A receptet az általam oly' nagyra becsült Christian Teubner A világ 100 leghíresebb süteménye c. könyvéből csentem, némi módosítással.

Hozzászólások

mariann_82

Szia, Nagyon jol néz ki, szeretném hétvégén megsütni! :) Ebböl az adagbol hány darab lesz kb? köszi!

Törölt felhasználó

kb 30

mariann_82

köszi szépen :)

Törölt felhasználó

Szia Juci! Hetek ota szemezek a recepteddel, ma vegre elkeszitettem. Regi emlekeket ideztek fel a konyhaban terjengo jellegzetes illatok, na meg az izek is persze, miutan a kostolasra kerult a sor :) En sem szeretem a porcukorral agyonszort dolgokat, ugyhogy nagyon megorultem ennek a verzionak. Koszi, hogy felraktad!

istria

Isteni finom, köszönjük a receptet! Most készült el, de már csak kóstoló maradt bel?le :( Legközelebb tripla adagot sütünk.

meddien

nagyon finom... Karácsonykor 4 adaggal csináltam a családnak. Elfogyott. Igaz, nem 1-2 nap alatt :D de 1-2 hetesen még finomabb volt. Omlós, puha, alig lehetett abba hagyni :) Köszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?