r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliapudingos meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet puha, omlós tésztává dolgozzuk. Ha igényli, egy kis lisztet adhatunk még hozzá.
  2. A meggybefőtt levéből 4 dl-t lábosba töltünk (ha kevesebb lenne az üvegben, akkor egészítsük ki vízzel). Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport, és a szokásos módon elkészítjük, mintha vaníliás pudingot főznénk.
  3. Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és egy villával megszúrkáljuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot, és a tetejére rendezzük a meggybefőttet. Végül az egész tölteléket megszórjuk a vaníliás cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ezzel betakarjuk a süteményt. A tetejét is átszúrkáljuk villával.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 85139
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jól bevállt pitetészta receptemet eddig szinte csak almáspite készítéséhez használtam. Azt hiszem, éppen itt volt már az ideje, hogy alma helyett egy remek meggyes töltelék is kerüljön bele! Nem bántam meg, mert ez a pite nagyszerűen sikerült, és pillanatok alatt el is fogyott! Legközelebb pedig túrós pitét is készítek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek