Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-málnás-habos pite

Vaníliakrémes-málnás-habos pite
Vaníliakrémes-málnás-habos pite
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szülinapi kívánsága volt, hogy az idén ne a hagyományos piskóta-krém torta legyen, hanem valami krémes-habos pite. Mivel pont málnaszezon volt június végén, így nem is lehetett más, mint egy lágy, főzött vaníliakrém az édesen savanykás málnával, a tetején pedig egy roppanós habcsókkal. Mirelit málnából egész évben elkészíthetjük hozzá a málnapürét. Nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett, érdemes kipróbálni! :) A pitetésztát a szokásos pitereceptemből készítettem, lefelezve a mennyiségeket. Így lett egy 22 cm-es piteformába és még 8 db mini pitéhez/tarte-hoz való tészta, amit a Tchibo-tól rendelt kis szilikon formákban sütöttem ki.

 

hozzávalók / 12 adag

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. Először a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és egy könnyű pitetésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 26 cm-es piteformát, vagy úgy, mint nálam egy 22 cm-es piteforma + 8 db minipiteforma.
  3. A pitetésztákat elősütjük, sütősúllyal a közepén, ami lehet bab, rizs... bármi, egy sütőpapírt teszünk a közepébe, és ráöntjük a súlyt, hogy ne jöjjön annyira fel a közepe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a széle kicsit megpirul, majd kivesszük a közepéből a sütősúlyt, hogy a közepe is átsüljön.

Vaníliakrém

  1. Kevés tejben feloldjuk a vanília pudingport.
  2. A többi tejet feltesszük forrni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük.
  3. Még forrón letakarjuk egy folpackkal, közvetlenül a felületére, mert akkor nem bőrösödik be..
  4. Félretesszük hűlni.
  5. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet, és így tovább keverjük kézi robotgéppel.

Málnapüré

  1. A málnapüréhez a málnát botmixerrel pürésítjük a két evőkanál porcukorral és a citromlével, majd egy kis lábasban felfőzzük, hozzáadjuk a pektint, még azzal is főzzük pár percet.
  2. A kihűlt pitetésztára öntjük, ott hagyjuk kissé megdermedni, utána erre kerül a vaníliakrém.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével fényes habbá verjük.
  2. Habzsákba szedjük, és sima nyomócsővel halmokat nyomunk a vaníliakrém tetejére.
  3. Visszatesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, inkább csak szárítjuk, amíg szépen megpirulnak a habcsókok.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariannkonyha

Mióta szakács: 2014.06.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite, málnás vaníliakrémes pite, habcsókos tetejű pite, málnapürés pite habcsók tetővel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Romance
Romance / Romance Sun, 2015-08-30 19:37

Remélem a legszebb fotó kategóriában Te nyersz majd ;) Én nagyon szurkolok,gyönyörű a fotó,és a pite is csodás. :-) Üdv:Romance

458
finomliszt 25 dkg
vaj 12.5 dkg
porcukor 5 dkg
tejföl 90 g
tojássárgája 2 db
sütőpor 6 g
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
porcukor 10 dkg
vaj 20 dkg
málna 25 dkg
porcukor 2 ek
citromlé 1 ek
pektin 1 teáskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 teáskanál