r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-diós palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2028 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

palacsinta

  1. A szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Annyi ásványvizet tegyünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját egy lábasban a cukorral együtt alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk, keverjük el csomómentesen.
  3. Takarékon állandóan kevergetve főzzük közepes sűrűségűre. Kavarjuk el a vaníliás cukorral.
  4. A tortaformánkat - oldalát is - béleljük ki alufóliával. Alaposan - mindenhol - kenjük ki vajjal. (A fóliát beleszabom a formába, kiveszem, alaposan megkenem, majd visszarakom.)
  5. Diót a porcukorral keverjük össze, töltsük meg a palacsintákat, ne nagyon szorosan tekerjük fel. Vágjuk 3 egyforma darabba, rakosgassuk körbea formába. A hajtás az első sornálbelül legyen. A palacsinta darabokkal töltsük ki a formát ne túl szorosan, de azért tartsák egymást.
  6. A langyosra hűlt vaníliakrémet (ha besűrűsödött, kevés tejjel hígítsuk fel) egyenletesen oszlassuk el a palacsinták tetején.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percet süssük, amíg a krém kicsit megkeményedik. (rezgőssé válik)
  8. Készítsünk nagyon kemény habot a tojásfehérjékbőla cukorral. Óvatosan keverjük bele a sárgabaracklekvárt.
  9. Simítsuk a palacsinták tetejére, tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
  10. Tortaformában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22003
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Ajánló

Ha a porcukros dió kevésnek bizonyul (jártam már így), a torta közepére kerülő palacsintákat lekvárral kenem meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs kész 10 perc alatt. Viszont finom. Szeretjük langyosan és hidegen is. Kívánságra, mikróban 30 mp alatt szoktam 1 "tortaszeletet" meglangyosítani.

Hozzávalók

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek