r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes almás pite

Éva házias konyhája
Vaníliakrémes almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

800
Kalória
13.4g
Fehérje
97g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
127.3g
Víz
264.7g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 4800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    237.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1941 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 4800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
  2. Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges.
  3. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. A tej egy részét fölmelegítjük. Közben a tojások sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt összekeverjük, a maradék tejjel kicsit fölhígítjuk, és a meleg tejhez öntjük, sűrű állagúra főzzük.
  5. A linzertészta háromnegyed részét lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma.
  6. Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát. A tészta szélét is megformázzuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk.
  7. A vaníliás krémet a pitetésztára öntjük. Egyenletesen elkenjük.
  8. Az amarettini kekszet darabosra összetörjük, és a krémre szórjuk.
  9. Az almákat meghámozzuk, a magokat is eltávolítjuk, és vékony szeleteket alkotunk. Folyamatosan, egymást kicsit lefedve a krémre rakjuk. (Az alma mennyisége függhet attól, milyen vastag szeleteket alkotunk.) Enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. A forma oldaláról a kilátszó tészta széleit ráhajtjuk az almákra.
  10. A maradék tésztát 2 hosszú rúdba kisodorjuk, majd készítünk egy fonatot, és a tészta szélére körberakjuk. (A szépség hibákat kijavítjuk.)
  11. Tojás-tej keverékével lekenjük a tésztafonatot. 180 fokon 45 percig sütjük.
  12. Miután kihűlt, megszórhatjuk még porcukorral. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy olasz receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet  A tészta a már nálam jól bevált linzeralappal készült  A tölteléket viszont az eredeti recept alapján készítettem el.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek