Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes almás pite

Vaníliakrémes almás pite
Vaníliakrémes almás pite
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet  A tészta a már nálam jól bevált linzeralappal készült  A tölteléket viszont az eredeti recept alapján készítettem el.

hozzávalók / 6 adag

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
  2. Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges.
  3. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. A tej egy részét fölmelegítjük. Közben a tojások sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt összekeverjük, a maradék tejjel kicsit fölhígítjuk, és a meleg tejhez öntjük, sűrű állagúra főzzük.
  5. A linzertészta háromnegyed részét lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma.
  6. Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát. A tészta szélét is megformázzuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk.
  7. A vaníliás krémet a pitetésztára öntjük. Egyenletesen elkenjük.
  8. Az amarettini kekszet darabosra összetörjük, és a krémre szórjuk.
  9. Az almákat meghámozzuk, a magokat is eltávolítjuk, és vékony szeleteket alkotunk. Folyamatosan, egymást kicsit lefedve a krémre rakjuk. (Az alma mennyisége függhet attól, milyen vastag szeleteket alkotunk.) Enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. A forma oldaláról a kilátszó tészta széleit ráhajtjuk az almákra.
  10. A maradék tésztát 2 hosszú rúdba kisodorjuk, majd készítünk egy fonatot, és a tészta szélére körberakjuk. (A szépség hibákat kijavítjuk.)
  11. Tojás-tej keverékével lekenjük a tésztafonatot. 180 fokon 45 percig sütjük.
  12. Miután kihűlt, megszórhatjuk még porcukorral. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 673
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
131 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-11-10 19:54

Miért is ez áll az első helyen???
Ugyanis, mai:

"statisztika
beküldve: 2018.10.26.
tegnapi nézettség: 134
össznézettség: 9 651
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1"

800
finomliszt 350 g
vaj 220 g
0 ízlés szerint
víz 50 ml
cukor 1 ek
vaj 1 ek
tojássárgája 4 db
étkezési keményítő 50 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 500 ml
alma 3 nagy db
keksz 100 g
porcukor 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
tej 1 ek