Vaníliakrémes almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
vaníliás krém és még azon kívül
-
13g tojássárgája43 kcal
-
32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
83g tej47 kcal
-
125g alma59 kcal
-
17g keksz70 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
800
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
vaníliás krém és még azon kívül
-
80g tojássárgája258 kcal
-
191 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
750g alma351 kcal
-
100g keksz419 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
4800
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
vaníliás krém és még azon kívül
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
22.6g tej13 kcal
-
33.8g alma16 kcal
-
4.5g keksz19 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g tej0 kcal
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
800
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 237.1 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1588 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2735.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 863 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.1 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 763.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2002 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 1941 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1353 micro
Összesen
4800
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
tészta
-
350 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
vaníliás krém és még azon kívül
-
4 db tojássárgája
-
50 g étkezési keményítő
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
500 ml tej
-
3 nagy db alma
-
1 teáskanál porcukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
- Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges.
- 30 percig hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.
- A tej egy részét fölmelegítjük. Közben a tojások sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt összekeverjük, a maradék tejjel kicsit fölhígítjuk, és a meleg tejhez öntjük, sűrű állagúra főzzük.
- A linzertészta háromnegyed részét lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma.
- Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát. A tészta szélét is megformázzuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk.
- A vaníliás krémet a pitetésztára öntjük. Egyenletesen elkenjük.
- Az amarettini kekszet darabosra összetörjük, és a krémre szórjuk.
- Az almákat meghámozzuk, a magokat is eltávolítjuk, és vékony szeleteket alkotunk. Folyamatosan, egymást kicsit lefedve a krémre rakjuk. (Az alma mennyisége függhet attól, milyen vastag szeleteket alkotunk.) Enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. A forma oldaláról a kilátszó tészta széleit ráhajtjuk az almákra.
- A maradék tésztát 2 hosszú rúdba kisodorjuk, majd készítünk egy fonatot, és a tészta szélére körberakjuk. (A szépség hibákat kijavítjuk.)
- Tojás-tej keverékével lekenjük a tésztafonatot. 180 fokon 45 percig sütjük.
- Miután kihűlt, megszórhatjuk még porcukorral. Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 39776
- Feltöltés dátuma: 2018. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Egy olasz receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet A tészta a már nálam jól bevált linzeralappal készült A tölteléket viszont az eredeti recept alapján készítettem el.