Nosalty Logó

Vanella szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Ezen a képen: Vanella szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.4 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5970.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1805 micro
Összesen 7246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 300 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
  3. Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. (Az én tepsim 29X38) cm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
  6. Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
  7. A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
  8. A tetejére csokimáz kerül.
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 262
  • Össznézettség: 304569
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

 A család kedvenc süteménye, amit már évek óta szinte hetente megcsinálok. Külsőre a négerkockával azonosítják, holott a két sütemény mind receptjében, mind ízvilágában teljesen eltérő. Régebben egy másik tészta recepttel készítettem, de kaptam egyszer egy süti receptet és annak a tésztája finomabb volt. Így azóta a két sütemény kombinációjaként sütöm. Nagyon finom és szerintem gyorsan el is készíthető.

Hozzászólások

hazak53

Kedves fabine! Nagyon megörültem a receptednek, mert anyukám sokat sütötte ezt, de amikor az összetételr?l kérdeztem, mindig azt mondta, hogy" egy kicsit ebb?l, egy kicsit abból, és kész".Természetesen nem sok sikerrel próbálkoztam, de remélem a Te kipróbált recepted visszahozza a régi ízeket. Üdv: hazak53

fabine

Kedves hazak53! Mint írtam, az eredeti receptnek más volt a tésztája, de szerintem ezzel sokkal finomabb és puhább is.Az a jó benne, hogy egy nagyobb tepsiben is szépen megn?.A mi családunk 6 tagú így gondolhatod, hogy nem mindegy mekkorát sütök, bár így is egy nap alatt elfogy:)Remélem, hogy tényleg olyan íze lesz, amilyet anyukád sütött és te is beteszed a kedvenc receptjeid közé, ahogy én. Üdvözlettel: fabine

Törölt felhasználó

HÚÚÚ ez a süti nagyon finom lehet, a hétvégén megsütöm! A csokimázt TE hogyan készítetted, mert nagyon gusztusos lett a képet nézve. Üdv.

fabine

Kedves Ju! Én általában tortabevonót használok, kevesebb vele a macera. Pici vízzel olvasztom meg, jól elkeverem így könnyebb rákenni a tésztára. Utána be a h?t?be, de sokáig nem hagyhatom bent mert a család mindig alig várja hogy szeleteljem:) Ez ami a képen van, még nem is dermedt meg rendesen a fele már majdnem elfogyott:). Remélem ízleni fog a süti, mi nagyon szeretjük. Üdv:fabine

Törölt felhasználó

Köszi

Eleison

Másodjára fogom a héten megsütni, akkor sikere volt ennek a sütinek. Gyerekkoromban ettem ilyen sütit, és most nagyon megörültem a receptnek. Ui.: a munkatársaim üdvözletüket küldik, mert ?k is kaptak kóstolót.:)

fabine

Kedves Eleison! Köszönöm, nagyon örülök, hogy ilyen sikere van. Üdv:fabine

manna113

Kedves fabine! Nagyon guszta a sütid. Meg is sütném, de a 7es pont nem tiszta nekem. A margarint ki kell keverni külön? Vagy csak a krémmel mikor simára keverjük a robotgéppel? Bocs az értetlenkedésért! Válaszodat el?re is kösz, további szép napot! manna113

fabine

Kedves manna113! A szobah?mérséklet? margarint és kis kockákra szoktam vágni és robotgéppel a krémhez keverni.De ha el?bb kikevered robotgéppel és utána adod a krémhez, szerintem úgy is jó.Ahogy te akarod. Üdvözlettel:fabine

manna113

Kedves fabine! Köszönöm a gyors es korrekt välaszt! Szombaton megsütöm, länyzomnak biztosan izleni fog ...vaniliakremesek a kedvencei.na meg nekünk is :) Toväbbi jo sütes-fözest!! Üdv: manna113

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi a suti, azt szeretem benne, hogy kremes de nem tul edes, kellemes es izletes

Törölt felhasználó

Kedves Fabine! Gyerekkoromban anyukám sütött ilyen süteményt, mint ez, de annak "csehszlovák " volt a neve :) A kérdésem az lenne, hogy nem sok a 8 dl olaj ehhez a mennyiséghez, kissé sokallom.... Esetleg 25dkg vajjal m?ködne-e? Bár jobban megnézve, tényleg nem kevés ez az adag.... Mindenképpen elkészítem, nagyon szerettem gyerekként.... Üdvözlettel: Kriszti

Törölt felhasználó

Szia! :) Kipróbáltam tegnap este, hát valami isteni! :) Igaz, én több vaníliás cukrot raktam a krémbe, hogy vaníliásabb legyen. :) Úgyhogy köszönöm! Mindenkinek ízlett! :)

fabine

Kedves Fifika25! A recept szerint 1/8 l azaz ha így érthet?bb 1,25 dl olaj szükséges. Üdv: fabine

fabine

Kedves elzus! Örülök, hogy ízlett, mi is nagyon szeretjük.Anyukám kedvenc sütije.

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Én a képen látok valami fehérséget a krémben. Talán tejszín?

fabine

Kedves Kolonicsné! Nincs a süteményen tejszín, maga a krém ilyen fehér, mivel csak 1 tojással készül. Üdv: fabine

Törölt felhasználó

Kedves Fabine! Köszönöm a felvilágosítást,így már érthet?! De a hozzávalóknál is javítanod kellene, ott még liter a mérték... Szép napot! Kriszti

fabine

Kedves Fifika25! 1/8 liter= 1,25 dl. Szerintem ez teljesen világos, másnak nem okozott problémát. Szándékosan írtam ezt a receptbe, egyébként is vannak olyan mér?edények amelyeken ez a mérce szerepel is. Szerintem aki járt iskolába tisztában kell lennie a mértékegység-átváltással. Üdv: fabine

Törölt felhasználó

Kedves Fabine. Nem tudom, miért szükséges sértegetni, ezt rád bízom. Ha visszanézed az els? válaszodat az els? hsz-omra,látni fogod, hogy másként írtad (l helyett dl)... Ha pedig nincs kedved-lelkier?d válaszolni, ne tedd.... Üdvözlettel: Kriszti

P.

Kedves Kriszti, persze, hogy liter helyett decilitert írt... 1/8 l az egy nyolcad liter. Vagyis egy liternek az egy nyolcad része. Vagyis 1,25 dl. Fabine feljebb is jól írta, a többi egyszer? matek. A receptben is ugyanígy szerepel. Felesleges javítani.

fabine

Kedves Gargoyle! Köszi, hogy te is tisztáztad. Nem sértésnek szántam a válaszomat, úgy érzem érthet?en írtam le, így valóban nem is fogom kijavítani. Még egyszer köszi!:) Üdvözlettel: fabine

akkaja

;)

akkaja

:)

fabine

Valóban az els? hsz-ban véletlenül 1/8 dl írtam, elnézést, bár érdekes, hogy éppen ebb?l lett érthet? mir?l is van szó. A receptben viszont jól szerepel. Nem is számítottam arra, hogy éppen ez fog bárkinek is gondot okozni.Akkor hogy mindenkinek világos legyen: 1l=10 dl=1000 ml.1/8 l=1,25 dl=125ml. Még egyszer elnézést mindenkit?l, aki nem értette. Üdv: fabine

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek