r
Nosalty Logó

Vanella szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Vanella szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.4 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5970.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1805 micro
Összesen 7246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 300 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
  3. Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. (Az én tepsim 29X38) cm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
  6. Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
  7. A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
  8. A tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2197
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 347933
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A család kedvenc süteménye, amit már évek óta szinte hetente megcsinálok. Külsőre a négerkockával azonosítják, holott a két sütemény mind receptjében, mind ízvilágában teljesen eltérő. Régebben egy másik tészta recepttel készítettem, de kaptam egyszer egy süti receptet és annak a tésztája finomabb volt. Így azóta a két sütemény kombinációjaként sütöm. Nagyon finom és szerintem gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!