Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszín süti

Rózsaszín süti
Rózsaszín süti
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könyvben találtam ezt a receptet, és nálunk nagyon bevált. A lányom ezt enné éjjel-nappal. A tetejére a csokimáz receptje saját, erre az oldalra is felkerült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Rózsaszín tészta helyett lehet csinálni zöldet is, annyi különbséggel, hogy vérnarancs aroma helyett mandula aromát teszünk bele. A többi ugyanaz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. 
  3. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük.
  4. A tésztalapokat megtöltjük krémmel.
  5. Tetejét leönthetjük csokimázzal, de porcukorral is megszórhatjuk.
  6. Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.
  7. A tetejére a csokimáz elkészítését a story-ban található linken lehet megnézni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ágianyci

Mióta szakács: 2010.10.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rózsaszín tészta, vaníliakrémes szelet vérnarancsa aromával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki44
Niki44 / Niki44 Sun, 2012-12-16 19:31

Ági!
A tésztát hogyan állítom össze?? Úgy mint egy omlós tésztát például??

ági_38
ágianyci / ági_38 Mon, 2012-12-17 21:54

Szia Niki!
A tejben elkeverem a szalagóriát, hozzáadom a többihez, és az egészet jól összegyúrom. Utána osztom 3 felé. Sok sikert!

ági_38
ágianyci / ági_38 Fri, 2011-04-15 19:54

Szia Bendika!
Én még úgy nem próbáltam, majd írd meg, hogy milyen lett. Viszont nekem nem lehetett érezni a szalakáli ízét.

Bendika
Bendika / Bendika Thu, 2011-04-14 20:01

Szia Ági!
Nekem a szalakálitól borzalma szaga van, ettem belőle és érződött az ízén is. Holnap kipróbálom szalakáli nélkül is.

ági_38
ágianyci / ági_38 Thu, 2011-04-14 19:24

Szia Bendika!
Én még csak 3-mal sütöttem, de biztos lehet 2-ből is, csak akkor csökkenteni kell az arányokat. Az 1 vérnarancs aroma az egy kocka alakú, zöld kupakos Szilas márkájú. Én ezt használom, mert nekem ez vált be a legjobban.

1244
finomliszt 30 dkg
porcukor 4 ek
sertészsír 1 ek
tojás 1 db
szalalkáli 10 g
vérnarancs aroma 20 ml
tej 1.5 dl
vaj 15 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
finomliszt 5 csapott ek
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1 ek